Vladimir Novaković izabran za predsednika UO NALED-a

  • 12.07.2018

  • 11:47

  • Beta

  • 0

NALED FOTO: N1

Generalni direktor Apatinske pivare Vladimir Novaković izabran je za novog predsednika Upravnog odbora (UO) Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), saopštilo je to udruženje.

On je, kako se navodi, na toj funkciji nasledio generalnog direktora kompanije Coca-Cole HBC Srbija i Crna Gora Aleksandra Ruževića, koji karijeru nastavlja kao prvi čovek Coca-Cola HBC Rusija u Moskvi.

Novaković je generalni direktor Apatinske pivare (Molson Coors Brewing Company) od oktobra 2016. godine i do skoro je bio predsednik Unije pivara Srbije, a u NALED-u je bio član UO.

Osim u Apatinskoj pivari, Novaković je profesionalnu karijeru gradio u kompanijama Fresh&Co, Henkel i Carnex, na pozicijama direktora prodaje i generalnog direktora. 

"NALED je za period 2018-2021. godine definisao šest ključnih ciljeva, a prioriteti su smanjenje sive ekonomije, modernizacija poreskog sistema, unapređenje e-uprave i e-poslovanja, reforma katastra i postupaka planiranja i izgradnje, jačanje uslova za razvoj poljoprivrede i prehrambene industrije, razvoj sektora zdravstva, kao i jačanje međunarodne konkurentnosti i regionalne saradnje", rekao je Novaković. 

Dodao je da je sa više od 300 članova NALED najveća privatno-javna asocijacija u Srbiji i da želi da i dalje bude lider u promociji dijaloga. 

Prema njegovim rečima, NALED je kao član radnih grupa za izradu privrednih propisa doprineo da samo u poslednjih godinu dana budu usvojena značajna unapredjenja poslovnog ambijenta. 

Donet je, kako se navodi, Zakon o pojednostavljenom angažovanju sezonskih radnika "čime je dat veliki podsticaj suzbijanju rada na crno", kao i zakoni o e-poslovanju i e-upravi kao temelji razvoja elektronskih servisa. 

U julu je počeo da radi eŠalter, moderni jednošalterski sistem upisa prava nad nekretninama u katastar, elektronsko prijavljivanje poreza na imovinu i prenos apsolutnih prava, kao i automatizovana procedura ostvarivanja prava na porodiljsku naknadu. 

Od oktobra će, kako se navodi, početnici u poslovanju biti oslobođeni poreza, dok je iz upotrebe izbačen pečat.

pošaljite komentar

Nema komentara