Vesti iz zemlje

19.07.2018. 12:56

Beta

Autor: AIESEC zove

VSS: Vulin ipak isplatio zaposlene, ali uz davanje instrukcija

Vojni sindikat Srbije (VSS) saopštio je da su zaposleni iz Vojne ustanove „Dedinje“, angažovani za proslavu godišnjice Pokreta socijalista, isplaćeni, ali uz davanje instrukcija šta da kažu.

Taj sindikat je u otvorenom pismu ministru odbrane Aleksandru Vulinu, napisao da je to za njih „velika sindikalna pobeda“, ali da bi bilo dobro da se na sajtu Ministarstva objavi ugovor o angažovanju ljudi.

„Zbog čistih računa i zarad javnosti bilo bi dobro da se na sajtu Ministarstva odbrane objavi ugovor o angažovanju ljudi, ponuda menija, radni nalozi, radne liste, i naravno fiskalni računi. Tako bismo razjasnili ponajbolje da je sve izmireno prema državi, onako kako je to po zakonu“, navodi se u pismu.

Vojni sindikat juče je optužio Vulina da je protivzakonito angažovao osoblje Vojne ustanove „Dedinje“ za proslavu godišnjice Pokreta socijalista na čijem je čelu i da im za taj angažman ništa nije plaćeno.

Za proslavu godišnjice tog pokreta iz Vojne ustanove „Dedinje“ angažovana su dva šefa sale, devet konobara i dva kuvara.

„Vi ne shvatate, da je cilj VSS postignut. I da je angažovanje botova, (i to znamo) i potonje saopštenje Vašeg pokreta u kome su iznete uvrede na račun prvog i jedinog reprezentativnog sindikata minorne u odnosu na činjenicu, da su naše kolege uspele da naplate svoju trud i znoj, posle našeg istupanja u javnosti. To nam je, na žalost jedini način da sa Vama komuniciramo jer od kada ste ministar odbrane uporno izbegavate sastanke sa reprezentativnim sindikatom, iako Vam je to zakonska obaveza“, stoji u pismu.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.