Vučić: Hvala Stoltenbergu zbog izjave da žali zbog nevinih žrtava u NATO bombardovanju

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je rekao u Briselu da je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg uvek dobrodošao u Beograd.

On je naglasio da je "velika stvar za Srbe i Srbiju" to što je Jens Stoltenberg izrazio žaljenje zbog civilnih žrtava tokom NATO bombardovanja Srbije 1999. godine.

Vučić je novinarima posle razgovora s čelnicima Atlantskog saveza rekao da je Stoltenberg uvek dobrodošao u Beograd, dodavši da je on "ionako Beograđanin i građanin Srbije na neki način". 

"Uvek ste dobrodošli i želimo da vas viđamo što je moguće češće u našem gradu i u našoj zemlji", dodao je premijer. 

Vučić je istakao da Stoltenbergu "želi da zahvali zbog izjave da žali zbog nevinih žrtava" tokom NATO bombardovanja Srbije. 

"To je velika stvar za naše Srbe, za naš narod, za našu zemlju da tako nešto čuju, i mi smo mu na tome veoma zahvalni", rekao je Vučić. 

"Posebno sam počastvovan jer sam jedan od retkih koji je imao čast i priliku da bude u Stoltenbergovom domu, rezidenciji u Briselu i to pokazuje kakvo poštovanje gospodin Stoltenberg ima prema Srbiji i prema našem narodu", dodao je premijer.

pošaljite komentar

1 komentar

  • Demagog

    Koje licemerstvo, znaci rekao jebda zali i sad je dobro dosao i odmah postao prijatelj Sebije.Ovaj nas je ibisao sve likove kiji su bombardovali nasu decu pa i Klintona .Ajmo sad svi u glas da cestutamo nasim vlastima,uspeli su da nam kazu da ubice nase dece nisu neprijatelji .Ma koga je bruga za zivote nase dece.