Vučić: Medijskim potenciranjem problema 'Jure' odvraćaju se novi investitori

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je na TV Prvoj da bi svaki problem koji postoji u fabrici Jura trebalo prijaviti rukovodstvu te fabrike jer se svakim medijskim potenciranjem tog problema nanosi šteta našoj zemlji.

Odgovarajući na pitanje o lošim uslovima u kojima rade naši radnici u korejskoj kompaniji uprkos tome što su vlasnici dobili subvencije od Vlade, on je kazao da potenciranje pisanja o tome odvraća nove investitore, a on je nedavno molio baš korejskog ambasadora da dovede Samsung i neke druge kompanije.

"Boriću se i za investitore i za rešavanje problema radnika. Ja se za radnike borim i boriću se uvek, ali neću da teram poslodavce i investitore", rekao je Vučić, i napomenuo da neće da vodi "ludačku i ludističku" ekonomsku politiku.

Vučić je istakao da će se lično postarati da vidi o kojim problemima radnika u pogonima Jure u Srbiji se radi i da će lično razgovarati sa vlasnicima kompanije.

On je dodao da je posle medisjkih napisa o problemima zaposlenih u Juri u Srbiji, naložio ministru rada Aleksandru Vulinu da vidi o čemu se radi i da "to popravi".

Vučić je rekao i da će 1. maja i zvanično biti potvrđena poseta Srbiji predsednika Kine, koja bi trebalo da bude krajem juna.

pošaljite komentar

2 komentara

  • Vučić zreo za psihijatriju

    Sve će ludak lično. Ne treba da postoji ni policija, ni sudstvo, ni pravnici, ni inspektori, ni pekari, ni lekari... Niko ne treba ništa da radi kad imamo premijera Supermena koji sam obavlja sve poslove u državi.

  • Kide

    Pa zaposli decu i zenu gospodine predsednice vlade