Vučić: Mislim da neće biti mnogo gasa za Srbiju

  • 13.06.2018

  • 09:26

  • Tanjug

  • 0

Divi se Erdoganu FOTO: Flickr

Predsednika Srbije Aleksandra Vučića je u Eskišehiru dočekao predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan na svečanosti otvaranja Transanadolijskog gasovoda (TANAP).

Vučić u Eskišehiru boravi na specijalni poziv turskog lidera, sa kojim je popričao kratko po dolasku, a na svečanoj bini stajao je pored Erdogana, zajedno sa predsednicima Ukrajine i Azerbejdžana, Petrom Porošenkom i Ilhamom Alijevom.

"Moje prisustvo danas ovde predstavlja novu, vrlo vidljivu potvrdu uspešnih bilateralnih odnosa Srbije i Turske, koji doprinose kako napretku naše dve zemlje, tako i regiona Zapadnog Balkana", rekao je predsednik Srbije u obraćanju.

Izgradnja TANAP-a je, istakao je, veoma važna iz dva razloga: prvo, zato što daje nadu da region Jugoistočne Evrope neće ostati izolovan kada su u pitanju veliki energetski projekti.

Drugo, rekao je, važan i zato što će ovaj projekat poboljšati energetsku povezanost ovog dela Evrope, a samim tim će imati i uticaj na poboljšanje investicione klime i, uveren je, na dolazak novih investitora u zemlje regiona.

"Srbija želi da vidi region koji je povezan infrastrukturnim projektima, ali istovremeno povezuje zemlje regiona sa drugim zemljama", rekao je predsednik Vučić.

On je naglasio da je na svečanosti danas na poziv predsednika Erdogana, kojem je, kao i Alijevu, čestitao na tom projektu.

"Divimo se načinu na koji je predsednik Erdogan uradio određene stvari za svoj narod i svoju zemlju. Pod vašim rukovodstvom Turska će imati ne samo dobre odnose sa Azerbejdzanom, već i sa Srbijom" , istakao je Vučić, obraćajući se turskom kolegi.

Alijev je rekao da se danas "ispisuje nova stranica u istoriji 21. veka".

Vučić je uoči odlaska u Tursku ranije rekao da je za našu zemlju važno da stalno unapređuje odnose sa Turskom.

"Za nas je ovo, pre svega, od velikog bilateralnog značaja, čast je za nas da budemo pozvani, iako ne mislim da u TANAP-u će biti mnogo gasa za Srbiju, ali će biti za Italiju, Albaniju i druge zemlje", rekao je Vučić.

"Hoću da imamo najbolje odnose sa Turskom", poručio je Vučić i naglasio da je važno da pokažemo stalni napredak odnosa Srbije i Turske.

pošaljite komentar

Nema komentara