Vučić: Zbog protivnika ne mogu da otkrivam šta je naše rešenje kosovskog problema

Aleksandar Vučić FOTO: Kremlin.ru

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne može da otkriva šta je ideja Srbije za rešenje kosovskog problema, jer, kako je rekao, onda bi pripremio protivnike da nam postavljaju barikade i prepreke svuda.

Vučić je sinoć za televiziju Pink rekao da je kriv što se drznuo da predloži ideju razgraničenja sa Albancima na Kosovu.

On je dodao da će doći do odrmrzavanja "zamrznutog konflikta i da ćemo onda svi da potonemo".

"Po ledu možete da idete, posebno ako je debeo led, a kad se odmrzne onda padnete na dno jezera", rekao je Vučić.

Vučić je kazao da mir mora biti rezultat kompromisa i dogovora i da on želi da bude zapisano u istoriji za šta se zalagao. 

"Ja znam da Srbi ne žele da prihvate nikakav sporazum sa Albancima", kazao je Vučić.

Povodom usvajanja dokumenta Saveta za nacionalnu bezbednost SAD i Stejt departmenta u osam tačaka u kojem se od vlade u Prištini zahteva da odmah ukine nametnute stopostotne takse na proizvode iz Srbije ili će u suprotnom SAD Prištini uvesti sankcije, Vučić je ocenio da će to imati uticaja na Prištinu.

"Kada Sjedinjene Američke Države snažno reaguju i pokažu svoj uticaj na Prištinu rezultata će biti, verujte mi na reč", rekao je Vučić i dodao da je to suviše snažna reakcija SAD da bi Priština smela da "tera kontru".

On je kazao da je Evropa reagovala nedovoljno snažno i dodao da su "nežne srpske uši nenaviknute na istinu o Kosovu" i da najvše volimo da se lažemo oko Kosova. 

Dodao je i da je Vojska Srbije pet puta jača nego pre pet godina da bi neko znao da mu se napad na Srbe ne isplati, te da neće dopustiti da se dese nove Oluje i da "samo zato što znaju da nećemo da dopustimo, neće to da preduzimaju".
pošaljite komentar

1 komentar

  • GP

    Koje tvoje resenje bitango jedna pokvarena?