Završena prva faza projekta "Novi Pazar - novi projekti"

  • 13.06.2018

  • 16:00

  • Beta

  • 0

Novi Pazar FOTO: Wikimedia

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac uručio je ugovore poslodavcima koji su u okviru projekta "Novi Pazar - novi poslovi" dobili subvencije za 30 radnika.

On je kazao da je subvencije u vrednosti od 1.500 evra za svako novo radno mesto dobilo 26 poslodavaca.

"Svi zaposleni su dobili ugovore na neodređeno. Svako novo radno mesto puno znači za Novi Pazar, jer znamo kolika je stopa nezaposlenosti u gradu i koliko je teška ekonomska situacija", poručio je Biševac.

Prioritet za zapošljavanje imale su osobe iz kategorije teže zapošljivih - Romi, povratnici iz zemalja Evropske unije, kao i mladi do 30 godina starosti.

Direktor "Gradske čistoće" Emin Omerović, čija je firma zaposlila četvoro Roma, kazao je da je projekat "Novi Pazar - novi poslovi" značajan za to komunalno preduzeće.

"Poslovi koje obavljamo su izuzetno zahtevni i teško dolazimo do radne snage. Dobro je da smo sada našli četiri nova radnika, a uz to smo dobili i subvencije. Novi radnici su već počeli da rade i sve dobro funkcioniše", dodao je Omerović.

Među poslodavcima koji su dobili subvenciju od 1.500 evra je i STR "Tanja", vlasnika člana Gradskog veća Novog Pazara Tihomira Ratkovića (SNS), koji je na taj način zaposlio sina.

Dodelom ugovora završena je prva faza projekta "Novi Pazar - novi poslovi" koji, uz lokalnu samoupravu, sprovode Regionalna razvojna agencija Sandžaka (SEDA) i Inicijativa za razvoj i saradnju (IDS).

Projekat je vredan 200.000 evra od kojih je Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) obezbedila 190.000 evra, a ostatak lokalna samouprava.

Pored subvencija za zapošljavanje novih radnika, tim projektom je predvidjena i dodela 20 grantova za započinjanje sopstvenog biznisa i dva granta za podršku socijalno odgovornog preduzetništva.

pošaljite komentar

Nema komentara