Vesti iz sveta

09.07.2018. 12:18

Tanjug

Autor: AIESEC zove

Austrija za ukidanje pomeranja kazaljki u EU

Ministar infrastrukture i saobraćaja Austrije Norbert Hofer najavljuje da će se, tokom predsedavanja njegove zemlje EU, založiti za ukidanje promene vremena sa zimskog na letnje. On je rekao da je o toj temi već razgovarao sa evropskom komesarkom za saobraćaj Violetom Bulc.

Do 18. avgusta građani EU mogu da se, preko elektronskog istraživanja javnog mnjenja, izjasne o tome da li žele da zadrže promenu vremena ili da li treba ukinuti tu praksu. Evropska komisija trenutno razmatra zahtev za ukidanjem promene vremena.

Hofer je najavio da će, ako postoji većina za ukidanje, masovno da se zalaže da se prekine praksa menjanja vremena. On već duže traži da se ukine promena vremena.

-Postoje rezultati istraživanja o negativnim posledicama po zdravlje. Željena ušteda energije pomeranjem kazaljke je bila premala. Uz to promena vremena otežava poslovne aktivnosti i sporazume o transportu, uveren je Hofer.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.