Pravila korišćenja

Posetom ili kupovinom na Internet prodavnici novaekonomija.rs.rs prihvatate Uslove korišćenja koji su navedeni u daljem tekstu. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate i upoznate se sa pravilima koja primenjujemo. Internet prodavnica novaekonomija.rs zadržava pravo da bez prethodnog obaveštavanja vrši izmene i dopune ovih Uslova korišćenja.

KOMUNIKACIJA ELEKTRONSKIM PUTEM

Kada posetite Internet prodavnicu novaekonomija.rs ili nam pošaljete e-mail poruku, komunicirate sa nama elektronskim putem. Prihvatanjem uslova korišćenja saglasni ste da sa nama komunicirate elektronskim putem. Naša komunikacija prema vama će biti putem elektronske pošte (e-mail) ili obaveštenjima koja ćemo objavljivati na ovom sajtu.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI

U ime Internet prodavnice novaekonomija.rs obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora, uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa Mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni novaekonomija.rs (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

INTELEKTUALNA SVOJINA

Sadržaj prikazan na ovom sajtu kao što su stranice, dizajnerski elementi (dugmići, ikonice, i sl.), tekstovi, fotografije, logotipi, audio i softver su vlasništvo Internet prodavnice novaekonomija.rs, ili njegovih dobavljača i ne mogu se koristiti bez prethodne saglasnosti Business Info group d.o.o., koja je vlasnik autorskih prava nad Internet prodavnicom novaekon omija.rs.rs. Ukoliko za sadržaj koji se nalazi na novaekonomija.rs smatrate da je vaš i da je zloupotrebljen, molimo vas da nas kontaktirate u cilju utvrđivanja intelektualne svojine. Sve informacije dostupne na Internet stranicama isključivo su informativnog karaktera; ne smeju se koristiti u komercijalne svrhe niti distribuirati trećim licima.

CENE PROIZVODA

novaekonomija.rs se obavezuje da će prihvatiti svaku cenu po kojoj ste napravili narudžbenicu, bez obzira da li se cena proizvoda promenila nakon kreiranja narudžbenice. Novaekonomija.rs ima pravo da otkaže narudžbenicu uz slanje e-mail obaveštenja potrošaču ukoliko je došlo do grube greške prilikom postavljanja cene na sajtu, npr. umesto 1.000,00 RSD je navedena cena 100,00 RSD, i sl. Sve cene na novaekonomija.rs Internet prodavnici izražene su u dinarima (RSD) sa obračunatim PDV-om.

RADNO VREME

Radno vreme Internet prodavnice novaekonomija.rs je od 00-24h, 7 dana u nedelji. U slučaju tehničkih problema, ili tokom zahvata redovnog održavanja, sajt može biti kraći vremenski period nedostupan, o čemu ćete biti obavešteni.

PROMENA (AŽURIRANJE) PODATAKA NA SAJTU

Novaekonomija.rs zadržava pravo da može u svako vreme, bez prethodne najave, promeniti podatke prikazane na bilo kojoj stranici sajta. Posetioci novaekonomija.rs nemaju pravo da jednostrano menjaju uslove korišćenja, a svaka eventualna izmena je nevažeća, osim u slučaju da se obe strane saglase pisanim putem.

OSTALO

Delimična ili potpuna neprimenjivost ili nezakonitost određene odredbe ovih Uslova korišćenja, neće uticati na punovažnost ostalih odredbi koje ostaju na snazi u celini. Neprimenjiva ili nezakonita odredba će biti zamenjena drugom odgovarajućom odredbom. Saglasni ste da vaša prava i obaveze proistekle iz ovih Uslova korišćenja ne možete preneti na treća lica bez izričitog pismenog odobrenja Internet prodavnice novaekonomija.rs.

USLOVI KUPOVINE NA portalu novaekonomija.RS

Novaekonomija.rs je Internet prodavnica koja posluje u skladu sa Zakonom o elektronskoj trgovini i svim ostalim važećim zakonima i propisima u Republici Srbiji. Detaljni uslovi kupovine navedeni su u sledećem tekstu. Molimo Vas da se upoznate sa njima pre nego što obavite kupovinu.

IZJAVA O KONVERZIJI

Sva plaćanja će biti izvršena u srpskoj valuti – dinarima (RSD). Iznos koji će se naplatiti sa platne kartice (u slučaju da je valuta različita od RSD) konvertuje se u lokalnu valutu po kursu kartičarskih organizacija. Kao rezultat ove konverzije, moguća je razlika u odnosu na cifru prikazanu na veb stranici.

NARUČIVANJE

Za naručivanje proizvoda iz ponude Internet prodavnice novaekonomija.rs potrebno je da ispratite sledeće korake:

  • Pronalaženje proizvoda koji želite da kupite
  • Kada pronađete proizvod koji želite da naručite, izaberite dugme „Kupite“.
  • Unos podataka o naručiocu
  • U ovom koraku je potrebno da navedete tražene podatke o naručiocu. Adresa isporuke se ne unosi, s obzirom da se isporuka vrši putem elektronske pošte (e-mail).

Dalji koraci

Nakon što ste izabrali dugme „Pošaljite”, bićete preusmereni na stranicu za sigurno plaćanje Banca Intesa AD Beograd, gde ćete završiti proces plaćanja po uslovima navedenim na toj stranici.

Potvrda kupovine

Nakon izvršenog plaćanja bićete vraćeni na Internet prodavnicu novaekonomija.rs, gde će vam biti potvrđeno da je plaćanje uspešno izvršeno. Takođe, na dostavljenu e-mail adresu biće vam prosleđena kopija potvrde o uspešno izvršenom plaćanju.

ZAŠTITA POVERLJIVIH PODATAKA O TRANSAKCIJI

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine garantuje procesor platnih kartica Banca Intesa AD Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Ni jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem servisu.

DOSTAVA

Potvrda o uspešno izvršenom plaćanju biće poslata na vašu e-mail adresu.

POLITIKA REKLAMACIJA

U slučaju da imate bilo kakvu reklamaciju na proizvod ili našu uslugu, budite slobodni da nas kontaktirate na +381 11 (0) 22 58 891 ili office@big.co.rs. kako bismo najbolje rešili bilo koji problem do koga eventualno može doći.

Business Info group d.o.o. ne preuzima nikakvu odgovornost za greške kupaca, proizvode pogrešno kupljene ili bilo koje druge greške koje se odnose na vaše postupke prilikom kupovine na vebsajtu. Ukoliko imate nepravilnosti u radu prilikom kupovine proizvoda na vebsajtu, ili niste iz bilo kog razloga dobili kopiju potrvde o uspešno izvršenom plaćanju na vašu e-mail adresu, molimo vas da kontaktirate korisnički servis na office@big.co.rs, i mi ćemo se potruditi da otklonimo nepravilnosti kako biste dobili kupljeni proizvod.

POVRAĆAJ SREDSTAVA

Povraćaj kupljenog sadržaja nije moguć.

INFORMACIJE O E-COMMERCE PRODAJNOM MESTU

Naziv pravnog subjekta: Business Info group d.o.o.
Adresa: Bulevar despota stefana 12/VII, 11000 Beograd, Srbija
Delatnost i šifra delatnosti: 5418 Izdavačka delatnost
Matični broj: 20570962
Poreski broj: 106288497
Žiro račun: 160-0000000555164-74
Veb adresa: novaekonomija.rs
Telefon: +381 11 (0) 22 58 891
E-mail: office@big.co.rs