Vesti iz sveta

03.10.2018. 15:21

Autor: Vladimir Putin

Rusija otvorena za saradnju u oblastima energetike i globalne bezbednosti

Vladimir Putin

Tržište nafte je balansirano, dok je aktuelni rast cena povezan sa očekivanjima odluke o Iranu i smanjenjem proizvodnje u severnoj Africi.

Rusija namerava da učvrsti i poveća svoje prisustvo na svetkom tržištu uglja, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin na konferenciji Održiva energetika za svet koji se menja, koja se održava u Moskvi.

„Još jedan važan pravac svetske energetike koji ponovo pokazuje pozitivnu dinamiku je industrija uglja. Pre 10 godina malo ko je verovao u perspektive isporuka tog energenta, a danas vidimo kako potražnja za ugljem stabilno raste, pre svega u azijsko-pacifičkom regionu. Za Rusiju je krajnje važno da se učvrsti i poveća svoje prisustvo na tom dinamičnom tržištu“, izjavio je Putin na konferenciji kojoj prisustvuju ministar energetike Saudijske Arabije Halid el Falih, izvršni direktor Rojal Dač šela Ben van Berden, predsednik korporacije Fortum Pek Lundmark, šef „Totala Patrik Pujan i generalni direktor Enel SPA Frančesko Starače, prenosi Sputnik.

On je dodao da će Rusija i dalje promovisati dijalog između država-proizvođača nafte.

Putin je naglasio da je Rusija otvorena za saradnju u oblastima energetike i globalne bezbednosti.

Tržište nafte je balansirano, dok je aktuelni rast cena povezan sa očekivanjima odluke o Iranu i smanjenjem proizvodnje u severnoj Africi.

„Da je tokom sastanka u Helsinkiju američki predsednik Donald Tramp izneo primedbe na povećanje cena nafte, rekao bih mu: ’Donalde, treba da se pogledaš u ogledalo“, otkrio je okupljenima Putin.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.