Vesti iz zemlje

21.09.2018. 14:16

Beta

Autor: Izrael Kac, izraelski ministar

Potpisan ugovor o auto-putu Beograd-Sarajevo

Okvirni sporazum Vlade Srbije i turske kompanije Tašjapi o saradnji na projektima infrastrukture, čiji deo je i izgradnja auto-puta Beograd-Sarajevo, potpisali su danas u Beogradu ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i predsednik turske kompanije Tašjapi Emrulahom Turanlijem, a prisustvovao je i ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, Ismir Jusko.

Zorana Mihajlović je kazala da u najkraćem roku očekuje ugovore za tri projekta.

„Prvi će biti za rehabilitaciju puta Novi Pazar-Tutin, dužine 22,5 kilometara, koja će koštati najmanje 20 miliona evra i za šta očekujemo da počnu radovi najkasnije za šest meseci, kad se inovira projektna dokumentacija“, kazala je Mihalović, saopštio je njen kabinet.

Druga dva ugovora su za oba kraka auto-puta Beograd-Sarajevo na teritoriji Srbije: Kuzmin-Sremska Rača, od 17 kilometara, procenjene vrednosti 210 miliona evra, i Požega-Užice-Kotroman, od 60 kilometara, procenjene vrednosti 830 miliona evra.

Dodala je da samo sa srpske strane procenjena vrednost izgradnje auto-puta Beograd-Sarajevo iznosi 1,05 milijardi evra.

„Vrlo blizu smo potpisivanju ugovora, a turska strana kreće sa izradom projektne dokumentacije“, kazala je Zorana Mihajlović.

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Ismir Jusko rekao je da je izgradnja auto-puta Beograd-Sarajevo „projekat života“ za obe zemlje i da će povezati nekoliko industrijskih zona koje su u ovom trenutku veoma loše povezane.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.