Vesti iz zemlje

10.10.2018. 16:16

Autor: Siniša Mali razgovarao s francuskim ambasadorom Frederikom Mondolinijem

Saradnja Srbije i Francuske na visokom nivou

Siniša Mali razgovarao s francuskim ambasadorom Frederikom Mondolinijem

Ministar finansija Siniša Mali i ambasador Francuske Frederik Mondoloni razgovarali su o saradnji i projektima u Srbiji u koje su uključene francuske kompanije.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Mali i Mondoloni na sastanku u Ministarstvu finansija saglasili su se da je saradnja dve države na veoma visokom nivou.

Sagovornici su kao posebno važne istakli koncesiju Aerodroma Nikola Tesla, koja se realizuje u saradnji sa francuskom kompanijom Vansi, kao i projekat izgradnje postrojenja za preradu komunalnog otpada i sređivanje deponije u Vinči, koji sprovodi francusko-japanski konzorcijum Suez Enviromental.

Jedna od tema razgovora bio je projekat izgradnje beogradskog metroa, u koji su uključene francuske kompanije, navodi se u saopštenju.

Tokom susreta dvojica zvaničnika razgovarali su, kako je navedeno, i o odličnim ekonomskim rezultatima koje Srbija postiže.

Mali je istakao da u prvoj polovini ove godine Srbija beleži odlična makroekonomska kretanja, i da je u prvih šest meseci ove godine ostvaren privredni rast od 4,9 odsto, što Srbiju svrstava u najbrže rastuće ekonomije u Evropi.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.