Vesti iz zemlje

04.07.2018. 16:05

eKapija

Autor: AIESEC zove

Softver za elektronsku prijavu PDV-a na portalu e-Porezi

Softver za elektronsko podnošenje poreske prijave za PDV sa pregledom obračuna stavljen je na raspolaganje poreskim obveznicima na portalu e-Porezi, saopšteno je danas iz Poreske uprave Srbije.

Od 1. jula, kako se podseća, počela je primena člana 50a Zakona o porezu na dodatu vrednost i Pravilnika o obliku, sadržini i načinu vođenja evidencije o PDV i o obliku i sadržini pregleda obračuna PDV.

Poresku prijavu PP PDV i pregled obračuna – obrazac PO PDV, poreski obveznici podnose isključivo u elektronskom obliku.

Na portalu Poreske uprave e-Porezi, poreskim obveznicima je od 30. aprila bilo dostupno testno okruženje, kako bi se blagovremeno upoznali sa radom aplikacije.

Poreska uprava je otvorila i elektronsku adresu popdv@purs.gov.rs, posredstvom koje poreski obveznici mogu da postave pitanje i dobiju korisničku podršku prilikom podnošenja pregleda obračuna.

Dostavljanje pregleda obračuna za PDV uz poresku prijavu PDV treba da obezbedi efikasnije izvršavanje poslova iz nadležnosti Poreske uprave, čime će se podići i nivo poverenja između poreskih obveznika i Poreske uprave, navodi se u saopštenju.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.