Vesti iz zemlje

21.06.2018. 16:04

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Srbija i Liberija potpisuju poljoprivredni sporazum

Dan po objavljivanju vesti da je Liberija povukla priznanje nezavisnosti Kosova, Srbija je dogovorila potpisivanje prvog sporazuma sa tom afričkom zemljom.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović sastao se danas sa delegacijom Republike Liberije, koju je predvodio ministar spoljnih poslova Gbezongar Milton Findlej, a tom prilikom je dogovoreno potpisivanje posebnog sporazuma o saradnji dve zemlje u oblasti poljoprivrede.

Sporazum će se odnositi na transfer iskustava i tehnologija koje Srbija ima u poljoprivredi, kao i na povećanje izvoza poljoprivredno-prehrambenih proizvoda iz Srbije na tržište Liberije.

Nedimović je izjavio nakon sastanka da je zahvalan kolegama iz Liberije na njihovoj političkoj podršci u pogledu statusa Kosova i da to mnogo znači za našu državu.

“S druge strane, želim da kažem svima da se mi vraćamo na prostor Zapadne Afrike u pogledu transfera znanja u oblasti poljoprivrede, u pogledu izvoza i jako se radujem potpisivanju posebnog sporazuma u oblasti poljoprivrede”, rekao je Nedimović.

Objasnio je da je želja srpske strane da ona iskustva i tehnologije koje imamo u ovom trenutku transferišemo prema Liberiji i pomognemo narodu Liberije da u sektoru poljoprivrede idu na viši nivo nego što se nalaze u ovom trenutku.

Findlej je izrazio zahvalnost i poštovanje ministru Nedimoviću, dodajući da su se danas sastali kako bi dogovorili detalje budućeg sporazuma o saradnji u oblasti poljoprivrede između Srbije i Liberije.

“Taj sektor je važan zbog partnerstva koje bi voleli da vidimo između Srbije i Liberije i kako da unapredimo trgovinu i usluge između Srbije i Liberije u poljoprivredi”, zaključio je šef liberijske diplomatije, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.