Vesti iz zemlje

10.05.2018. 16:33

Autor: Nova Ekonomija

Taksisti se dogovorili sa Ministarstvom i prekinuli protest u centru Beograda

Taksisti iz Ugovorne privredne komore prekinuli su protest u centru Beograda nakon što su postigli dogovor sa Ministarstvom saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture. Zbog protesta taksista danas je bio blokiran saobraćaj na Slaviji.

Kako javlja reporterka N1, dogovoreno je da predstavnici taksista iz Ugovorne privredne komore budu uključeni u radnu grupu za izradu Zakona o izmenama i dopunama zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, kao i u Koordinaciono telo za praćenje primene propisa i podršku punoj implementaciji zakona u obavljanju delatnosti taksi prevoza u drumskom saobraćaju na teritoriji Srbije. 

Kako je saopšteno nakon sastanka, Zakonom o izmenama i dopunama zakona o prevozu putnika u drumskom saobracaju predviđene su odredbe kojima će biti onemogućeno i sankcionisano nezakonito organizovanje taksi prevoza putem interneta i drugih elektronskih medija, kojima se omogućava obavljanje taksi delatnosti od strane firmi koje angažuju lica koja nemaju odobrenje za obavljanje taksi prevoza.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Grada Beograda.

Tokom današnjeg protesta, veliki broj taksi vozila bio je parkiran i ispred Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici koja je bila zatvorena za putnička vozila, ali je nakon prekida protesta saobraćaj normalizovan.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.