Vesti iz zemlje

26.07.2018. 12:38

BETA

Autor: AIESEC zove

VTB banka u rukama novog vlasnika

VTB banka Beograd je saopštila da je njen novi vlasnik srpsko privredno društvo čiji je jedini osnivač ruski investitor i bankar Andrej Šljahovoj i da je transakcija obavljena uz punu saglasnost Narodne banke Srbije. ...

VTB banka Beograd je saopštila da je njen novi vlasnik srpsko privredno društvo čiji je jedini osnivač ruski investitor i bankar Andrej Šljahovoj.

Transakcija je, kako je navedeno, obavljena uz punu saglasnost Narodne banke Srbije.

Andrej Šljahovoj je doktor ekonomskih nauka sa gotovo tridesetogodišnjim bankarskim iskustvom koji je osnovao banku u sopstvenom vlasništvu koja je kasnije prodata i pripojena većem bankarskom sistemu.

Takođe, uspešno je vodio proces preuzimanja i razvoja drugih banaka na teritoriji Rusije. Šljahovoju su u Rusiji dodeljena brojna državna priznanja, uključujući titulu počasnog ekonomiste Ruske Federacije koju dodeljuje ruski predsednik.

„Preuzimanje VTB Banke za ovog investitora predstavlja prvi korak na srpskom tržištu za koje je procenio da poseduje značajan rastući potencijal, ne samo po pitanju nastavka i proširenja postojeće linije poslovanja ove banke, već i po pitanju razvoja i ponude novih proizvoda zasnovanih na inovativnim finansijskim tehnologijama (Fintech)“, ističe se u saopštenju banke.

VTB banka Beograd u vlasništvu ruske VTB banke, posluje u Srbiji od 2008. godine, ima 72 zaposlenih i dve filijale – u Beogradu i Novom Sadu. Za prvih šest meseci 2018. godine imala je profit od 60,5 miliona dinara, dok ukupna aktiva banke trenutno iznosi oko 13,4 milijarde dinara.

Posmatrački savet VTB je doneo odluku ranije ovog meseca da izađe iz kapitala svoje srpske ispostave VTB banka a.d. Beograd.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.