Taksisti se dogovorili sa Ministarstvom i prekinuli protest u centru Beograda

  • 10.05.2018

  • 16:29

  • 0

Taksisti iz Ugovorne privredne komore prekinuli su protest u centru Beograda nakon što su postigli dogovor sa Ministarstvom saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture. Zbog protesta taksista danas je bio blokiran saobraćaj na Slaviji.

Kako javlja reporterka N1, dogovoreno je da predstavnici taksista iz Ugovorne privredne komore budu uključeni u radnu grupu za izradu Zakona o izmenama i dopunama zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, kao i u Koordinaciono telo za praćenje primene propisa i podršku punoj implementaciji zakona u obavljanju delatnosti taksi prevoza u drumskom saobraćaju na teritoriji Srbije. 

Kako je saopšteno nakon sastanka, Zakonom o izmenama i dopunama zakona o prevozu putnika u drumskom saobracaju predviđene su odredbe kojima će biti onemogućeno i sankcionisano nezakonito organizovanje taksi prevoza putem interneta i drugih elektronskih medija, kojima se omogućava obavljanje taksi delatnosti od strane firmi koje angažuju lica koja nemaju odobrenje za obavljanje taksi prevoza.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Grada Beograda.

Tokom današnjeg protesta, veliki broj taksi vozila bio je parkiran i ispred Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici koja je bila zatvorena za putnička vozila, ali je nakon prekida protesta saobraćaj normalizovan.

pošaljite komentar

Nema komentara