Dvojica terorista planirala da ubiju britansku premijerku Terezu Mej

06.12.2017. 11:43 Beta 0
Tereza Mej, premijerka Velike Britanije Tereza Mej, premijerka Velike Britanije

Britanske vlasti podigle su optužnice protiv dvojice muškaraca za terorizam pošto su navodno nameravali da ubiju premijerku Velike Britanije Terezu Mej, javili su britanski mediji.

Oni su navodno planirali da najpre aktiviraju bombu na kapiji sedišta vlade u Dauning stritu, a da nakon toga nožem napadnu Terezu Mej.

Portparol britanske premijerke nije želeo da komentariše detalje zavere, ali je nekoliko medija prenelo da su dvojica mladića uhapšeni prošle nedelje u Londonu i Birmingemu planirali da ubiju Mej.

Policija je samo navela da su dvojica muškaraca starih 20 i 21 godinu optuženi za planiranje terorističkih napada i da će se danas pojaviti pred sudom.

Bi-Bi-Si (BBC) navodi da je Zakarija Rahman (20) iz severnog dela Londona optužen za planiranje bombaškog napada na kapiji sedišta britanske vlade, ali i napada nožem na premijerku.

Kako navodi BBC, drugi muškarac optužen za pripremanje terorističkog napada, Mohamed Akib Imran (21) iz Birmingema, navodno je planirao odlazak u inostranstvo.

Dodaje se da su obojica uhapšeni 28. novembra.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti

Cene nafte su u porastu

Indeksi na evropskim berzama su u blagom padu dok su na azijskim ostvareni dobici posle prošlonedeljnog rasta na Vol stritu. Solidne zarade korporacija i drugi pozitivni pokazatelji smanjili su ne...

19.02.2018. 14:14 Beta Detaljnije

Kalašnjikov postao privatna kompanija

Ruski proizvođač oružja Kalašnjikov od sada je većinski u rukama privatnih investitora, saopštila je ta kompanija, javila je agencija AFP. Državna firma Rostek (Rostec) saopštila je da je smanjila...

16.02.2018. 09:09 Detaljnije