Nekada je radio u prodavnici, a onda je postao najbogatiji Jutjuber na svetu

16.12.2017. 08:03 Blic 0
Den Midleton ima smao 26 godina Den Midleton ima smao 26 godina

Den Midleton je dečko koji ima 26 godina a samo ove godine zaradio je 12,3 miliona funti i to tako što je snimao sebe kako igra online video igre.

Midleton koji je ranije radio u lancu prodavnica Tesco, sada je veoma popularan i bogat mladić. On na svoj Jutjub kanal postavlja snimke na kojima se vidi kako igra igre i sve to komentariše. Uz to, on daje i drugim igračima savete kako da prođu određene nivoe. Postao je toliko popularan da je uspeo da to naplaćuje i to debelo, piše Blic.

On je profesionalni Jutjuber i pri tome ga je magazin Forbs proglasi za najbogatijeg Jutjubera u svetu za 2017. Prati ga više od 16 miliona ljudi a preko reklama zaradio je neverovatnih 12,3 miliona funti. U principu vlasnici kanala koji imaju više od 1.000 pregleda bi već mogli da počnu da zarađuju kroz reklame. Jutjub daje oko 68 odsto zarade od reklama autoru kanala.

Midlton poznat kao DanTDM je nedavno bio na turneji dugoj 97 dana a njegov šou je u Sidnejskoj operi bio rasprodat u nekoliko sati. Svoju Jutjub imperiju je počeo da gradi još dok je studirao i snimao se igrajući Pokemone. Danas je u najvećoj meri skoncentrisan na Minecraft.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti

Cena nafte raste neverovatnom brzinom

Cena fjučersa severnomorske nafte "brent" za isporuku u junu skočila je za 1,0 odsto na 74,23 dolara za barel u trgovanju na londonskoj berzi ICE Fjučers Evropa . Poslednji put kada je "brent" dos...

19.04.2018. 13:46 Tanjug Detaljnije

Dolarski indeks trgovao na 89,49 poena

Američki dolar je zadržao dobitke nakon uspona sa tronedeljnog minimuma. Jenjavanje bojazni od trgovinskog rata ponovo je podstaklo tražnju za rizičnijom imovinom među investitorima.  Dolarski in...

19.04.2018. 10:07 B92 Detaljnije