Svet je dobio prvog bilijardera, ali niko ne zna ko je on

14.12.2017. 12:21 B92 0
Bogatstvo zaradio na bitkoinu, ali se vešto krije Bogatstvo zaradio na bitkoinu, ali se vešto krije

Misteriozni čovek poznat kao Satoši Nakamoto za koga se veruje da je pronalazač bitkoina, mogao bi da postane najbogatija osoba na planeti. Ako već nije.

Tako, gotovo je izvesno da se on sada nalazi na Forbsovoj listi najbogatijih ispred milijardera Bil Gejtsa i Džefa Bezosa.

Kada je bitkoin počeo naglo da raste, procena je bila da Nakamoto "leži" negde na oko 17 milijardi dolara, tako, sudeći po novim vrednostima te kriptovalute i predviđanjima dokle će moći da raste, otac bitkoina mogao bi da postane prvi bilioner u svetu. 

Bitkoin je ove godine zabeležio rast od 1.800 odsto. Prošle nedelje, prvi put, probijena je i granica iznad 19.000 dolara. 

Veruje se da Nakamoto poseduje skoro milion bitkoina i da nikada nije prodao nijedan novčić. 

Identitet Satošija Nakamotoa, koji je pseudonim za autora koji je započeo da rudari bitkoin pre oko devet godina, ostaje misterija. Dan danas, niko ne zna ko je Nakamoto. 

Prethodnih godina, bilo je bar četiri osobe za koje se verovalo da stoje iza tog pseudonima. Poslednji "osumnjičeni", bio je Ilon Mask.


Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti

Epl će platiti oko 38 milijardi dolara poreza

Američki tehnološki div Epl platiće oko 38 milijardi dolara poreza na otprilike 250 milijardi dolara novčanih rezervi koje drži van SAD, prenosi portal Seebiz. Očekuje se da će taj iznos biti najv...

18.01.2018. 14:07 Seebiz Detaljnije

Vrednost Bitkoina pala ispod 10.000 dolara

Vrednost Bitkoina pala je ispod 10.000 dolara u sredu ujutro, prvi put posle novembra. Vrednost kriptovalute je u padu 12 odsto za poslednjih 24 časa prema podacima CoinDeska, prenose američki med...

17.01.2018. 16:47 Detaljnije