Ambasador Majkl Davenport od sutra u dvodnevnoj poseti Vranju

09.05.2016. 12:23 Nova ekonomija 0
Majkl Devenport šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport šef delegacije EU u Srbiji

Ambasador Majkl Davenport, šef delegacije Evropske unije, boraviće u dvodnevnoj poseti Vranju 10. i 11. maja 2016. godine, gde će obići projekte koje finansira Evropska unija i prisustvovati svečanom otvranju X Olimpijskih sportskih igara učenika Srbije. 

Evropska unija i Vlada Švajcarske su preko Evropskog PROGRESa i programske kampanje "Evropa to si ti" podržale organizovanje Školske olimpijade koja će okupiti 7.000 učenika i učenica osnovnih i srednjih škola iz cele Srbije, koji će se takmičiti u 15 sportskih disciplina.

Prvog dana posete 10. maja, ambasador Davenoport će obići učesnike  i volontere školske Olimpijade i prisustvovati košarkaškoj utakmici učenica srednjih škola. Istog dana će posetiti i muzičku školu Stevan Mokranjac u kojoj se u saradnji sa Romskim kulturnim centrom iz Vranjske Banje, realizuje socijalno–inkluzivni muzički program El Sistema. Ovaj program, koji su preko Evropskog PROGRESa podržale Evropska unija i Vlada Švajcarske, ima  za cilj da kroz grupno muziciranje uključi decu iz ranjivih grupa, posebno iz romske populacije, u školski sistem.

Ambasador Davenport će u 20 časova zajedno sa ministrom omladine i sporta u Vladi Srbije Vanjom Udovičićem, predsednikom Saveza za školski sport, Željkom Tanaskovićem i gradonačelnikom Vranja, Zoranom Antićem prisustvovati svečanom otvaranju X Olimpijskih sportskih igara učenika Srbije i obratiće se učesnicima. Minstar Udovičić i ambasador Davenport će tom prilikom uručiti medalje atletskim pobednicima i pobednicama trke na 100 metara.

Drugog dana posete, 11. maja, ambasador Davenport će prisustvovati rukometnoj utakmici učenika srednjih škola, a posetiće i vrtić Neven u Vranju koje je Evropska unija podržala kroz nabavku sportskih  rekvizita namenjenih deci iz seoskih sredina

Aktivnosti Evropskog PROGRESa, programa koji doprinosi održivom razvoju južne i jugozapadne Srbije, Evropska unija i Vlada Švajcarske podržava sa ukupno 24,46 miliona evra. Program ima za cilj da ojača lokalnu administraciju, stvori povoljnije okruženje za razvoj infrastrukture i privrede kao i poboljšanje sprovođenja politika u oblasti socijalne inkluzije. Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Opštine obuhvaćene programom – Novi Pazar, Ivanjica, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Raška, Sjenica i Tutin na jugozapadu Srbije, kao i Prokuplje, Blace, Žitorađa, Kuršumlija, Leskovac, Bojnik, Vlasotince, Lebane, Medveđa, Crna Trava, Vranje, Bosilegrad, Bujanovac, Vladičin Han, Preševo, Surdulica, Trgovište, Brus, Aleksinac, Gadžin Han, Doljevac, Merošina, Svrljig, Babušnica, Bela Palanka i Knjaževac na jugoistoku zemlje.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti

Ukidaju se gradske subvencije Aerodromu Niš

Zahvaljujući rastu sopstvenih prihoda, Javno preduzeće Aerodrom Niš od naredne godine iz gradskog budžeta neće više dobijati subvencije za plate svojih radnika, potvrdio je za Betu gradonačelnik Ni...

21.07.2017. 13:12 Beta Detaljnije