Ponovo pomeren rok za koncesionara za aerodrom Nikola Tesla

30.12.2017. 17:35 N1 Beograd 0
Razmatraju se pristigle ponude Razmatraju se pristigle ponude

Rok za izbor koncesionara za beogradski aerodrom Nikola Tesla ponovo je pomeren, i to za 5. januar sledeće godine, objavljeno je na sajtu beogradskog aerodroma. Kako je za N1 potvrđeno u kabinetu premijerke Ane Brnabić, rok je pomeren jer se analiziraju pristigle ponude.

Kako je rečeno u kabinetu, tri stručna tima u vladi danonoćno rade na tome da bi konačna odluka bila doneta 5. januara.

U kabinetu predsednice vlade navode i da je reč o veoma važnom projektu za Srbiju, zbog čega se ništa ne može prepustiti slučaju.

U petak je istekao poslednji najavljeni rok za izbor koncesionara za beogradski aerodrom "Nikola Tesla".

Rokovi za izbor koncesionara su već nekoliko puta pomerani, a premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je da će do 25. odnosno 29. decembra biti doneta preliminarna odluka o najboljim ponudama za koncesiju i da očekuje da svih pet kvalifikovanih ponuđača preda obavezujuću ponudu.

Kako piše portal Tango Six, u finalnom izboru našle su se četiri ponude, jer je jedan od ponuđača, kineski konzorcijum, odustao od nadmetanja.

Poziv zainteresovanim koncesionarima su Vlada i uprava Aerodroma objavile 10. februara. Koncesija za finansiranje, razvoj kroz izgradnju i rekonstrukciju, održavanje i upravljanje infrastrukturom aerodroma i obavljanje delatnosti operatera daje se na rok od 25 godina.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti

Odakle Ramušu Haradinaju toliko bogatstvo?

Švajcarski Neue Zuricher Zeitung objavio je članak o baškarenju kosovskog premijera za doček Nove godine uz dilemu: odakle njemu toliki novac?  "Nemoguće je sakriti se od političkih protivnika na ...

17.01.2018. 10:05 DW, Seebiz Detaljnije