Raspisan konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za nove zadruge

18.05.2017. 11:26 0
Zadruge mogu ostvariti pravo na finansiranje za nabavku životnja za stada Zadruge mogu ostvariti pravo na finansiranje za nabavku životnja za stada

Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za lokalni ekonomski razvoj i rad javnih preduzeća raspisao je danas konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za osnivanje novih zadruga i investicije u postojeće zadruge u 2017. godini, a rok za podnošenje prijava je 1. oktobar, prenosi Beta.

Podsticaji su namenjeni naročito za Nišavski, Toplički, Pirotski, Jablanički i Pčinjski okrug.

Maksimalan iznos od 6,25 miliona dinara namenjen je za osnivanje novih zadruga, u cilju povećanja proizvodnje i uticaj na razvoj poljoprivrede u sredinama u kojima se osnivaju.

Maksimalno 12,5 miliona dinara namenjeno je za projekte postojećih zadruga u cilju povećanja proizvodnje, novog zapošljavanja i rasta.

Cilj programa je unaređenje kvaliteta života u ruralnim sredinama kroz ravnopravniju podelu dohotka i povećanje ekonomskih mogućnosti, kao ni pravedniji društveni položaj.

Zadruge mogu ostvariti pravo na finansiranje za nabavku životnja za povećanje stada, nabavku višegodišnjih zasada, opreme za unapređenje kvaliteta i kapaciteta farmi za proizvodnju mleka i mesa, opreme i poljomehanizacije za povećanje proizvodnje i unapredjenja kvaliteta voća, povrća i druge proizvodnje.

Podsticaji su namenjeni i za izgradnju objekata i nabavku opreme za povećanje kapaciteta postojeće proizvodnje, povećanja produktivnosti i kvaliteta, obezbedjenje više faze prerade proizvoda za poznatog kupca, nabavka opreme za potrebe proizvodnje, povećanje mogućnosti izvoza, proširenje tržišta prodaje ili poboljšanja tržišne pozicioniranosti.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti