Vesti iz zemlje

26.07.2018. 14:47

BETA

Autor: AIESEC zove

Kragujevac dobija palatu pravde od 25.000 evra

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović i predstavnici austrijske firme „Štrabag“ potpisali su danas ugovor o izgradnji Palate pravde u Kragujevcu u kojoj će biti 11 pravosudnih organa sa 800 zaposlenih.

Rok za izgradnju zgrade od 23.000 kvadratnih metara je tri godine i dva meseca, a cena 25 miliona evra.

Izgradnja Palate pravde u Kragujevcu u potpunosti će biti plaćena iz budžeta Srbije, a polaganje kamena temeljca je planirano za septembar.

Ministarka je rekla da je to „najveći pravosudni projekat u poslednjih nekoliko decenija“ i da će zgrada u Kragujevcu, „možda biti najveća u državi posle Palate pravde u Beogradu“ koja je izgradjena 1970-ih godina.

Kuburović je posle posete zgradi u kojoj su Osnovni, Viši i Apelacioni sud u Kragujevcu, ocenila da sudije rade u neodgovarajućim uslovima, a rekla i da su neke sudnice u podrumu. 
Palata pravde u Kragujevcu biće na parceli od dva hektara u blizini Pravnog i Ekonomskog fakulteta, koju je ustupio Grad Kragujevac, dok bi sadašnja zgrada suda u centru Kragujevca trebalo da postane muzej.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.