Vesti iz zemlje

16.10.2018. 13:29

Blic

Autor: Dragan Đilas

U Zrenjaninu otvoren novi pogon kompanije „Novares“

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovao je danas u Zrenjaninu otvaranju novog pogona francuske multinacionalne kompanije „Novares“ istakavši da je u Srednjobanatskom okrugu zabeležen najveći rast broja zaposlenih u našoj zemlji, te dodao da je to rezultat zajedničkog rada republičkih, pokrajinskih i gradskih institucija u stvaranju stabilnog poslovnog ambijenta.

„U Srednjobanatskom okrugu pokrenut je točak ekonomskog razvoja. Samo nove fabrike i nova radna mesta u celoj Vojvodini obezbediće ravnomeran regionalan razvoj i motivisati ljude da ostaju u svojim sredinama“ – rekao je predsednik Mirović, zahvalivši se rukovodstvu „Novaresa“ na odluci da prošire proizvodnju.
On je izjavio da je u proširenju fabrike „Novares“ učestvovala i Pokrajinska vlada, obezbedivši 200.000 evra za subvencije za nova radna mesta, kroz programe podrške Razvojne agencije Vojvodine.
„Praksu subvencionisanja novih radnih mesta pokrenuli smo osnivanjem Razvojne agencije Vojvodine i Pokrajinska vlada će i u budućnosti nastaviti sa tim subvencijama, u još većem obimu“ – istakao je Mirović.
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je ovom prilikom da je 2017. u Zrenjaninu zaposleno 3.000 radnika, a ove godine 1.600, te dodao da će se dolaskom najveće grinfild investicije u Zrenjanin, kineske kompanije „Šandong Linlong“, taj trend i nastaviti.
„To su važne vesti koje pokazuju koliko se naša zemlja promenila i samo ovako obezbeđujemo budućnost našoj deci“ – rekao je Mali.
Generalni direktor kompanije „Novares“ Pjer Bule rekao je da je vrednost ove investicije 5 miliona evra, te da će u fabrici u Zrenjaninu u 2019. godini broj zaposlenih biti povećan sa 190 na 240.
„Francuska preduzeća su sve prisutnija na ovim prostorima jer su Srbija i AP Vojvodina postale sigurno mesto za ulaganje“ – rekao je ambasador Francuske u Srbiji, Frederik Mondoloni.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.