Vesti iz zemlje

14.08.2018. 10:18

Tanjug

Autor: Publika iz celog regiona učestvovala u snimanju jedinstvenog videa

Za PKB zainteresovana jedna, a za RTB Bor sedam kompanija

Kinezi najozbiljniji ponuđači za RTB Bor

Kinezi najozbiljniji ponuđači za RTB Bor...

Na tenderu za privatizaciju Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) jedna kompanija je otkupila dokumentaciju, a za izbor strateškog partnera u RTB-u Bor čak sedam kompanija, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu za privredu Dragan Stevanović.

On je pozvao sve koji misle da je početna cena od 104,5 miliona evra za PKB veoma niska da uzmu i da plate tu nisku cenu za to preduzeće.

– Imamo procenjenu vrednost koja je 208 miliona evra i sa druge strane po zakonu o privatizaciji početnu cenu koja je 50 odsto procenjene. Kada dođe do nadmetanja i kada se postupak okonča, imaćemo realnu vrednost PKB-a – rekao je Stevanović za Prvu i podsetio da rok za podnošenje ponuda ističe 20. septembra.

Kada je reč o RTB-u Bor, sedam kompanija je otkupilo tendersku dokumentaciju, a sudeći po globalnim ekonomskim kretanjima i iskustvima sa Železarom Smederevo, Kinezi bi mogli da budu najozbiljniji ponuđači, naveo je Stevanović.

Dodaje da će to zavisiti od ponuda koje će biti otvorene 20. avgusta.

Zainteresovane su kompanije sa svih strana sveta, od Kanade, Bugarske, Makedonije, Rusije, Kine, Srbije…

Za MSK nije bilo zainteresovanih na drugom tenderu koji je okončan 10. avgusta, iako to preduzeće sada pozitivno posluje, rekao je Stevanović, navodeći da će Azotara morati da ode u stečaj zbog obaveza većih od 200 miliona evra i da će iz stečaja uslediti privatizacija.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.