Srbija

25.08.2016. 14:53

FoNet

Autor: Nova Ekonomija

‘Hemofarm’ će voditi grupu za jugoistočnu Evropu nemačke ‘Štade’

Srbija

25.08.2016. 14:53

Strateškom reorganizacijom nemačke Štade, formirana je grupa za jugoistočnu Evropu, koju će ubuduće voditi Hemofarm, kaže prvi čovek Hemofarma Ronald Zeliger.

Zeliger je u intervjuu Fonetu istakao da je to dobra vest za vršačku kompaniju, ali i za Srbiju.

Zeliger je objasnio da se nemački koncern, u čijem je sastavu i Hemofarm, odlučio za strateške promene da bi poboljšao efikasnost i poslovanje u svim regionima i naglasio da ta promena podrazumeva i njegovo imenovanje za potpredsdnika Štade za jugoistočnu Evropu. 

„Do sada je Štada bila organizovana u tri zone, Zapadnu Evropu, Nemačku i Istok, ali takva organizacija, zbog promena na svetskom tržištu, više nije bila održiva zbog čega je i doneta odluka o drugačijoj raspodeli regionalnih odgovornosti“, rekao je Zeliger. 

Ta odluka podrazumeva šest regionalnih zona, među kojima je Hemofarm zadužen za zonu jugoistočne Evrope.

Akcionari Štade zato su vrlo jasno uočili da bi Hemofarm trebalo da vodi poslovanje u jugoistočnoj Evropi, pokrivajući prostor Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Albanije, Bugarske i Rumunije… 

„Mi ćemo biti glavna kompanija za ovo područje, a ja ću biti njen glavni menadžer“, naglasio je Zeliger i objasnio da se radi o teritoriji sa 10 ili 11 zemalja i oko 3.500 zaposlenih. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.