Srbija

28.08.2016. 08:27

Večernje novosti

Autor: Nova Ekonomija

Šarčević: Prosvetni radnici nemaju razlog za proteste i štrajkove

Srbija

28.08.2016. 08:27

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da prosvetni radnici nemaju razloga za proteste i štrajkove i dodao da je povećanje njihovih plata i zvanično najavljeno u Skupštini Srbije.

„Povećanje je zvanično najavljeno i u Skupštini Srbije. Očekujem već u oktobru da prosvetari budu prvi na redu, a procente i formule određivaće Vlada Srbije i Ministarstvo finansija“, izjavio je ministar Šarčević.

„Dao sam tvrdo obećanje i nikada od svojih obećanja nisam odustao“, rekao je Šarčević.

Kako je rekao, prilikom obračuna plate za jul prosvetari su bili oštećeni, usled drugačijeg tumačenja Zakona o radu, i dodao da je reč o 416 miliona dinara koji će im biti vraćeni.

„Svakog dana se bavim tim problemom, zakazao sam sastanak sa sindikatima i za utorak i mogu da obećam da će im u septembru biti vraćen taj novac. Verujem da nemaju razlog za protest i štrajk, jer smo razgovarali, počeli saradnju na rešavanju problema koji se tiču zaposlenih, uključeni su u radne grupe za raspoređivanje viškova… Dali su sto dana Vladi Srbije i našem ministarstvu“, rekao je on.

Ministar je ponovio da će se školstvo u Srbiji značajno menjati u budućnosti i poručio đacima koji za nekoliko dana počinju školovanje da će biti prva generacija koja će biti u prilici da oseti nekakav boljitak.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.