Srbija

30.08.2016. 16:22

Dnevnik

Autor: Nova Ekonomija

Švedsko-danska firma u Irigu izvozi nerafinisano suncokretovo ulje

Srbija

30.08.2016. 16:22

U Irigu je otvorena firma švedsko-danske kompanije AAK, koja će se baviti izvozom nerafinisanog suncokretovog ulja u rinfuzi. 

Ova kompanija širom sveta ima devet fabrika, bavi se proizvodnjom jestivog ulja i aditiva za prahrambenu industriju kao i konditorskih proizvoda.

O njenom značaju govori i činjenica da je ekskluzivni snabdevač restorana McDonald’s, koji u svojim restoranima koristi isključivo njeno ulje za friteze.

Direktor Agencije za ruralni razvoj opštine Irig Fedor Pušić prilikom nedavne posete Karlsamu u Švedskoj uspostavio je kontakt sa privrednicima i nedugo zatim bio domaćin Juanu Bodinu, menadžeru kompanije AAK.

U Irigu ih je primio i predsednik opštine Stevan Kazimirović, a sastali su se i sa poljoprivrednicima ove sremske opštine koji su izrazili zainteresovanost za sejanje suncokreta. Kompanija nudi siguran otkup, ali i obećava da će „svi biti zadovoljni“.

Razgovaralo se i o otkupu drugih proizvoda, pre svega voća i prerađevina – džemova, vina, rakije, suvih proizvoda.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.