Srbija

31.08.2016. 16:33

Blic

Autor: Nova Ekonomija

Ročište o sudbini FAP-a jutros odloženo u Privrednom sudu u Užicu

Srbija

31.08.2016. 16:33

Na odluku da li će Fabrika automobila Priboj otići u stečaj ili će nastaviti da posluje kao državno preduzeće čekaće se još mesec i po.

U Privrednom sudu u Užicu jutros je trebalo da se poverioci izjasne o Unapred pripremljenog plana reogranizacije FAP-a, međutim ročište je odloženo za 17. oktobar. 

Razlog je, kaže Ranko Vuković, direktor pribojskog preduzeća, što još nije dostavljen zaključak Vlade Srbije o konverziji potraživanja državnih firmi u državni kapital.

„Više od 90% malih poverilaca je prihvatilo UPPR, međutim predstavnici državnih firmi koj su se pojavili na ročištu nisu mogli da glasaju bez stava Vlade“, objašnjava Vuković.

On ne strahuje da će FAP otići u stečaj.

„Znamo da će zaključak ići u našu korist i da će Vlada preporučiti državnim firmama da glasaju za UPPR, čime će država postati vlasnik 94% kapitala, a FAP će nastaviti da posluje bez dugova. Potraživanja manjinskih poverilaca su manja od preostalih šest odsto imovine“, objašnjava Vuković.

Za desetak dana, kaže on, FAP će sa jednom domaćom firmom potpisati ugovor o proizvodnji i isporuci 30 vojnih kamiona, koje će kupac prodati u inostranstvu.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.