Srbija

03.08.2023. 10:00

Autor: Katarina Pantelić

Dodeljen ugovor za izgradnju marine u Velikom Gradištu

marina, pristanište, brod Izvor: Pixabay

marina, pristanište, brod

Srbija

03.08.2023. 10:00

Ugovor o izgradnji marine u Velikom Gradištu, investicije procenjene na  286.2 miliona dinara sa PDV-om, dodeljen je firmi „Aqua Mont Service“.

Ugovor je dodeljen na osnovu javne nabavke koju je objavilo Ministarstvo turizma i omladine Srbije.

U tehničkoj specifikaciji se navodi da je Strategijom razvoja vodnog saobraćaja Republike Srbije od 2015. do 2025. godine širenje mreže marina prepoznato kao neophodna mera za razvoj i oživljavanje nautičke privrede u Srbiji.

Marina bi trebalo da bude izgrađena na desnoj obali Dunava u Velikom Gradištu, a radovi treba da obuhvataju analizu dosadašnjih geoloških, inženjerskogeoloških i hidroloških istraživanja.

Takođe, trebalo bi da se izvrši, između ostalog i procena stabilnosti i ugroženosti postojeće infrastrukture u neposrednom okruženju pristaništa, kao i laboratorijska ispitivanja fizičkih i fizičko mehaničkih svojstava, na uzorcima tla uzetim iz jezgara bušotina.

Kako bi se pristupilo marini, potrebno je da se izgradi i put do javne saobraćajnice ali i manipulativne površine i parking unutar kompleksa marine.

U sklopu marine predviđeni su i čuvarska služba, uprava marine, klub marine, zatvoreni hangar za plovila.

Takođe predviđen su i komercijalni sadržaji, odnosno prodavnice mešovite robe, servis i iznajmljivanje bicikala, prodaja ribolovačke opreme, prodaja nautičke opreme, banka, pošta, informativni pult turističke organizacije, prodaja suvenira i tako dalje.

Rok za realizaciju ugovora je 14 meseci od dana zaključenja ugovora.

U rok ne ulazi vreme potrebno za ishodovanje uslova, saglasnosti, dozvola nadležnih institucija, kao i vreme na koje izvođač ne može da utiče, a bitni su za realizaciju ugovora.

Napravili plići bazen: Tašmajdan dobio 240 miliona dinara za novu rekonstrukciju bazena

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.