Svet

02.09.2016. 00:50

SeeBiz

Autor: Nova Ekonomija

Kozmetička kompanija Laš seli radnike iz Velike Britanije u Nemačku

Svet

02.09.2016. 00:50

Britanski proizvođač kozmetike i trgovac Laš odlučio je da preseli evropske radnike iz Velike Britanije u Nemačku.

Kompanija je povećala proizvodnju u nemačkoj fabrici nakon britanske referendumske odluke o izlasku iz Evropske unije. Iz Laša su saopštili da su zbog nesigurnosti uzrokovane junskim referendumom odlučili da ubrazaju planove o povećanju proizvodnje za evropsko tržište u fabrici u Dizeldorfu.

„Iako je naš plan oduvek bio da proizvode namenjene evropskom tržištu proizvodimo u Evropi (uz našu hrvatsku fabriku) – zbog referendumske odluke o izlasku Velike Britanije iz EU znatno smo ubrzali njegovu realizaciju“, objavila je kompanija u saopštenju poslatom mejlom. 

„Mnogi naši radnici još nisu sigurni šta će za njih značiti dogovor o Bregzitu i još uvek sa stepnjom čekaju da im se to kaže“, dodali su iz Laša. 

Većina velikih firmi ne želi da preduzima konkretne mere dok ne saznaju kako će i kada Britanija napustiti Evropsku uniju. 

Iz Laša su pak nakon junskog referenduma poručili da imaju sreće što imaju novu fabriku u Nemačkoj na koju će se moći da se oslone i poručili da će nastojati da zaštite proizvodnju, prodaju i multinacionalnu radnu snagu fokusom na kontinentalnu Evropu. 

U sredu su izvestili da se 9 njihovih radnika već preselilo iz Britanije u Dizeldorf a još devet njih odlazi za koji dan. Ostali su takođe spremni da odu, dodaju iz britanske kompanije.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.