Srbija

02.09.2016. 14:21

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Paraolimpijci će dobiti istu visinu nagrade za medalju kao i Olimpijci

Srbija

02.09.2016. 14:21

Strelci, koji će učestvovati na Paraolimpijskim igrama, otputovali su u Rio de Ženeiro, a na aerodromu Nikola Tesla jutros ih je ispratio ministar za rad Aleksandar Vulin, koji je rekao da je Srbija jedina zemlja koja će za osvojene medalje paraolimpijce nagraditi jednako kao što je to učinila u slučaju olimpijaca. 

On je petorici strelaca poželeo dobre rezultate, da daju maksimum i da se bore za Srbiju, kako su to, primetio je, radili svih ovih godina, a zbog čega su ljudi u Srbiji bili na njih ponosni. 

Paraolimpijac Rastko Jokić kaže da će ovo za njega biti novo iskustvo, jer je debitant, da će dati sve od sebe jer se spremao jako dugo.

Sreća će, smatra, biti presudni faktor u streljaštvu, jer su svi takmičari podjednako dobri.

Za paraolimpijce biće naporan put do Ria, ali, dodao je, imaće dovoljno vremena da se oporave, jer u Brazil stižu pet dana pre otvaranja igara.

Predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović kaže da su momci koji putuju u Rio najbolje što Srbija ima u ovom trenutku, da su vredno trenirali između dva olimpijska ciklusa, učestvovali na evropskim i svetskim prvenstvima i postigli sjajne rezultate. 

„Nadamo se najboljem i oni neće da prognoziraju medalje. Momci koji putuiju u Rio su u rangu evropskih i svetskih rekordera i očekujem medalje“, rekao je Mićović.

Pre strelaca jutros je u Rio otputovalo još 12 sportista iz Srbije, koji će se osim u streljaštvu takmičiti i u atletici, stonom tenisu, dizanju tegova.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.