Svet

06.09.2016. 11:40

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Sakso banka sa ‘Morningstar’-om nudi portfolio vrednih deonica SaxoSelect klijentima

Svet

06.09.2016. 11:40

Sakso banka, specijalista za investicije i internet trgovanje različitim tržišnim materijalima i Morningstar Investment Management Europe Ltd, deo Investment Management grupacije koja pripada Morningstar Inc., vodećoj kompaniji za pružanje usluge nezavisnog istraživanja investicija, danas su najavile saradnju kojom se proširuju investicione strategije dostupne klijentima Sakso banke.

Sa ovom novom saradnjom, Sakso banka će dodati investicionu strategiju, zasnovanu na vrednosti, asortimanu investicionih portfolija dostupnih preko SaxoSelect-a. Novi portfolio, nazvan Saxo Morningstar MOAT® Portfolio, nudi inteligentan i ekonomičan način investiranja u portfolio 30 kvalitetnih deonica zasnovanih na metodologiji rangiranja Morningstar Economic Moat TM i istraživanju vrednovanja kojim se identifikuju deonice potcenjene na tržištu.

Portfolio Saxo Morningstar MOAT® je prvi proizvod ovakve vrste u Evropi sa portfoliom deonica koji obezbeđuje otkrivanje kompanija sa manjom i većom konkurentskom prednošću na osnovu Morningstar analiza. Klijenti Sakso banke imaju potpunu preglednost nad svakom deonicom u njihovom portfoliju i mogu u realnom vremenu da prate njihove pozicije u potpuno transparentnom investicionom okruženju, direktno, putem SaxoTraderGO platforme.

Deonice u portfoliju su odabrane na osnovu 33 trgovanja. Samo one kompanije za koje Morningstar veruje da imaju održivu konkurentsku prednost će biti uključene. Ove kompanije su u dobroj poziciji da odbiju konkurenciju i ostvare veliku zaradu od kapitala za najmanje 20 godina. 

Deonice se onda procenjuju upotrebom fundamentalne analize kako bi se došlo do korektne procene vrednosti i samo one kojima se trguje sa velikim popustom su uključene u portfolio.

U početku će biti plasiran na osnovu jednakih procena, portfolio će potom pregledati investicioni menadžment Morningstara, a ako je potrebno na kraju svakog kvartala Sakso banka će uraditi rebalans. Kako bi se ​​smanjio broj zamenjenih akcija i povezanih troškova trgovanja, portfolio zamenjuje samo akcije ako je moguće naći alternativu koja nudi poboljšanje od 25 procenata na prosečnu vrednost cene. Rebalansiranje na ciljanu procenu je takođe predmet zaštite u smanjenju troškova transakcije.

Suosnivač i generalni direktor u Sakso banci Kim Furne rekao je da su oni kombinujući liderstvo u tehnologiji trgovanja, zajedno sa stručnošću Morningstar-a u istraživanju  upravljanju investicija, stvorili ubedljivu investicionu strategiju za modernog investitora po konkurentnoj ceni. 

„Kao neko ko omogućava aktivnosti na finansijskom tržištu, ponosni smo što možemo da se okrenemo Morningstar-ovim pouzdanim istraživanjima koja mogu dovesti do odluke o ulaganju naših klijenata. Našu SaxoSelect ponudu podržava uverenje da će tehnologija značajno promeniti upravljanje industrijom finansijskih sredstava, sektorom posebno pogodnim na poremećaje. Pristup tehnologiji, potreba za transparentnošću, sa naglaskom na performansama će promeniti način na koji pojedinci upravljaju svojom ušteđevinom“, rekao je Furne.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.