Srbija

08.09.2016. 10:48

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Johanes Jan će u subotu prisustvovati sednici Vlade Srbije

Srbija

08.09.2016. 10:48

Sednica Vlade Srbije biće održana u subotu i njoj će prisustvovati komesar za proširenje EU Johanes Han, najavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Stefanović je za RTS rekao da je važno što komesar za proširenje Johanes Han dolazi u Srbiji jer ono što se dešavalo poslednjih meseci zahteva „razgovor i razrešenje situacije koja je opterećivala region, iako u tome Srbija nije učestvovala u negativnom smislu“.

„Važno je da se čuje i poruka Srbije. On dolazi sutra, a mi ćemo u subotu ujutru imati sednicu Vlade Srbije na kojoj će on biti prisutan. Naša poruka je jasna, Srbija želi mir i stabilnost u regionu, koji su preduslovi za nastavak ekonomskih reformi i našeg ekonomskog rasta. I želimo sa Hanom da razgovaramo o svim takvim pitanjima, ali i o Poglavljima 23 i 24“, kazao je on.

Stefanović je rekao da se od EU očekuje jasan stav.

„Mi želimo da predstavimo ono što mi vidimo, o čemu razmišljamo, kako vidimo situaciju u regionu i da sa argumentima razgovaramo o činjenicama o svemu što se dešavalo. Hoćemo da uputimo poruku: Ne možete za naš narod reći da je šaka rada“, rekao je Stefanović.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.