Svet

08.09.2016. 13:16

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Kaspersky Lab otvara svoj prvi evropski istraživački centar u Dablinu

Svet

08.09.2016. 13:16

Globalna sajber bezbednosna kompanija, Kaspersky Lab, najavila je otvaranje prvog evropskog centra za istraživanje i razvoj u glavnom gradu Irske, Dablinu. 

Ova lokacija je izabrana zbog dobre reputacije grada kao evropskog središta tehnologije, koji ima veliki broj visoko kvalifikovanih IT talenata i mrežu značajnih inovativnih tehnoloških kompanija. 

Kao početnu investiciju, kompanija Kaspersky Lab je izdvojila 5 miliona dolara koje će uložiti u ovaj centar. Novootvoreni centar za istraživanje i razvoj će otvoriti prostor za 50 novih radnih mesta u naredne tri godine. 

„Nova kancelarija će uglavnom biti fokusirana na razvijanje analize podataka i tehnologije učenja mašina za korporativna rešenja kompanije. Tim će biti odgovoran za ključne delove novih rešenja kompanije Kaspersky Lab i fokusiran na ciljano detektovanje napada i istragu“, navodi se u saopštenju kompanije.

Kejt Voters je šef inžinjerskog odeljenja i on će voditi razvojni tim u Irskoj. Diplomirao je kompjuterske nauke na Univerzitetu u Dablinu, ima više od 15 godina iskustva u radu na razvoju proizvoda koji se tiču analize podataka kao i na dostavljanju rešenja globalnim klijentima.

„Dablin je bio očigledan izbor za prvi istraživački i razvojni centar naše kompanije, pre svega zbog kvaliteta brojnih IT talenata, ali i zbog životnih uslova. Kancelarija u Dablinu je velika šansa za nas da povećamo svoju saradnju sa drugim internacionalnim IT kompanijama, posebno sada kada je grad postao poznat kao silikonska dolina Evrope. Želeli bismo da zahvalimo kompaniji IDA Ireland na njihovoj podršci prilikom otvaranja ove kancelarije“, izjavio je Nikita Švetsov, glavni tehnološki direktor u kompaniji Kaspersky Lab.

Premijer Republike Irske, Enda Keni rekao je da  odluka kompanije Kaspersky Lab da izgradi jednu od svojih ključnih ustanova na teritoriji Irske predstavlja veliko priznanje za njih.

„To ukazuje da kompanija ima veliko poverenje u našu talentovanu radnu snagu, kao i poslovno i ekonomsko okruženje. Ovom odlukom biće otvoreno 50 novih radnih mesta za visoko kvalifikovane radnike, a to podrazumeva da će u Dablinu biti stacionirana proizvodnja nekih od najsavremenijih proizvoda. Ovo je takođe i veliko priznanje za Irsku kao sedište sajber bezbednosnih istraživanja, i poruka drugim kompanijama koji traže visoko kvalifikovane programere i istraživače. Vlada Republike Irske takođe je prepoznala potrebu za stručnim kadrovima u ovoj oblasti, i zbog toga će u okviru nove prosvetne strategije velika pažnja biti posvećena IT i digitalnom obrazovanju, koji će predstavljati jedan od ključnih aspekata u obrazovnom sistemu na svim nivoima,“ rekao je premijer Keni.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.