Svet

09.09.2016. 10:17

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Južna Koreja: Severnokorejske nuklearne probe će uticati i na ekonomiju

Svet

09.09.2016. 10:17

Vlada Južne Koreje pomno će pratiti finansijska tržišta radi zaštite od geopolitičkih rizika povezanih sa severnokorejskim nuklearnim aktivnostima.

To je izjavio zamenik ministra finansija Južbe Koreje i obećao da će preduzeti mere za stabilizaciju tržišta ako bude potrebno, izveštava agencija Rojters.

Južnokorejska vlada očekuje da će nuklearne probe Severne Koreje imati ograničen negativan uticaj na ekonomiju, rekao je zamenik ministra finansija Čoi Sang-mok na vanrednom sastanku sa predstavnicima centralne banke i vlade u Seulu. 

Državna televizija Severne Koreje je objavila da je Pjongjang izveo dosad najjaču nuklearnu probu i da je sada u stanju da postavlja nuklearne bojeve glave na balističke rakete. Takođe tvrdi da nije bilo curenja radioaktivnog materijala niti štete po okolinu. 

Nuklerani test je izazvao potres na Korejskom poluostrvu jačine 5,3 stepena Rihterove skale. Prema snazi potresa, pretpostavlja se da je nuklearna bomba težine 20 do 30 kilotona, navode analitičari.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.