Srbija

12.09.2016. 12:18

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Komercijalna banka i Fond B92 donirali opremu porodilištu u Kladovu

Srbija

12.09.2016. 12:18

Komercijalna banka i Fond B92, udruženi u akciji Zajedno za bebe, donirali su i porodilištu Zdravstvenog centra u Kladovu dva značajna i vredna poklona CTG aparat i porođajni sto. 

Ovo porodilište godišnje ima oko 110 prođaja i posedovali su samo jedan porođajni sto koji je star više od 40 godina. 

„Ovo je deseto porodilište koje smo opremili u saradnji sa Fondom B92 i jedanaesta zajednička donacija. Za dve godine trajanja akcije, osim materijalnih sredstava, odnosno više od 47 miliona dinara, prikupljeno je mnogo pozitivne energije i podrške javnosti da istrajemo u ovoj akciji. Banka je klijentima, koji takođe učestvuju u akciji, obezbedila punu transparentnost svih detalja oko njenog sprovođenja, kao i redovno informisanje o svakom izdvojenom dinaru, putem brojača dostupnog na našem sajtu. Porodilištu u Kladovu želimo još mnogo beba u ovoj i godinama koje dolaze,“ rekla je prilikom donacije direktorka Odeljenja za poslove sa stanovništvom Filijale Zaječar, Komercijalne banke Tanja Milijić.

Novac za akciju Zajedno za bebe izdvaja se prilikom svake transakcije karticama Komercijalne banke. Svaki put kada klijent karticom plati neki proizvod ili uslugu, Banka iz svojih sredstava izdvaja po jedan dinar u fond ove akcije, bez troška za klijenta. 

Predstavnica Fonda B92 Mila Ivanović, izjavila je da je ovo izuzetno značajan dan za sve učesnike u akciji, jer je u još jednom porodilištu proglašena pobeda: 

„To znači da je prodilište u Kladovu 26. u Srbiji koje je potpuno opremljeno i ima svu neophodnu opremu za rad, zbrinjavanje i negu pacijentkinja i novorođenčadi. Tokom trajanja akcije Bitka za porodilišta Fond B92 je za ovo porodilište obezbedio i drugu medicinsku opremu, pa uključujući današnju donaciju Komercijalne banke vrednost ukupne donirane opreme iznosi oko 26 hiljada evra“.

Osim porodilišta u Kladovu, opremu u akciji Zajedno za bebe dobila su porodilišta u Šapcu, Beogradu, Knjaževcu, Požarevcu, Kruševcu, Gračanici, Aleksincu, Valjevu, Negotinu i Dom zdravlja u Čačku. 

„Zahvaljujemo se na velikoj donaciji u okviru akcije Komercijalne banke i Fonda B92 kao organizatora. Ova donacija je pokazatelj da zdravstvene ustanove u zemlji nisu same i da mogu da računaju na pomoć u nabavci opreme, a sve u korist i poboljšanje uslova za dolazak na svet naših najmlađih i najmilijih. Svojom aktivnošću pomogli ste nam da osavremenimo i opremimo naše odeljenje akušerstva i neonatologije. Sada kada imamo modernu opremu i mali radan kolektiv, potrebno je i malo više ljubavi među mladima, kako bi se napunila porodilišta“, rekao je pomoćnik direktora Zdravstvenog centra Kladovo, prim. dr Gavrilo Vasilev, obraćajući se predstavnicima Komercijalne banke i Fonda B92.

Akcija „Zajedno za bebe“ počela je 1. juna 2014. godine. Tačan iznos donacija može da se prati zahvaljujući brojaču transakcija koji je dostupan na Internet sajtu Komercijalne banke www.kombank.com.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.