Srbija

12.09.2016. 15:06

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Remont metalurške linije u RTB Bor onemogućiće zagađenje vazduha

Srbija

12.09.2016. 15:06

Remont metalurške linije u Topionici i Rafieriji (TIR) u okviru RTB, koji će biti obavljen od 18. do 22. septembra, onemogućiće dalje zagađenje vazduha.

Saniraće se, naime, sve što je u prošlogodišnjem požaru u fabrici sumporne kiseline stradalo, a što je, kako se navodi u saopštenju, izazivalo probleme u uspostavljanju „veze“ između nove topionice i fabrike sumporne kiseline zbog čega su se i dešavala kratkotrajna zagađenja.

„Remont ćemo i uraditi kako bismo u potpunosti eliminisali epizodna zagađenja. U toku su završne pripreme za zastoj kompletne metalurške linije i to baš u cilju saniranja posledica štete od požara i otklanjanja nedostataka kod nekih veznih elemenata, kompenzatora i drugih“, rekao je direktor TIR-a Boban Todorović.

Kako je objasnio, remontom filtera i katalizatora kontaktnog kotla, koji su pretrpeli najveća oštećenja u požaru, taj će problem biti rešen.

Zamenu oštećene opreme, cevovoda, filtera i katalizatora obaviće basenski radnici i lokalni izvođači radova.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.