Srbija

28.08.2023. 11:25

N1, Nova.rs

Autor: Katarina Pantelić

Kompanija Ringier nije više vlasnik NIN-a

Pixabay

Srbija

28.08.2023. 11:25

Kompanija Ringier Srbija više nije vlasnik nedeljnika NIN, saznaje N1

Kao novi stoprocentni vlasnik upisana je Jelena Drakulić Petrović, izvršna direktorka kompanije Ringier u Srbiji.

Rešenje o promeni vlasništva upisano je u Agenciju za privredne registe 23. avgusta 2023. godine.

Glavni i odgovorni urednik nedeljnika NIN Milan Ćulibrk rekao je za portal Nova.rs da će NIN kao i do sada izgledati dok on bude bio glavni urednik.

„Ne bih se izuvao pre vode, sačekaćemo da vidimo šta se od redakcije očekuje. Ja ne umem i neću da pravim drugačiju vrstu novine, to je sve što znam“, rekao je Ćulibrk.

On je dodao da je Ringier privatna firma i da „ima pravo da radi sa svojim vlasništvom šta god“.

„To je ugovor između kompanije Ringier i nove vlasnice. Meni je svejedno ko mi je vlasnik dok mi kao redakcija možemo da radimo svoj posao kao što smo ga radili do sada“, rekao je Ćulibrk i dodao da se u sredu očekuje sastanak sa upravom, nakon čega će se znati više detalja.

Kompanija Ringier Serbia saopštila je da su se „obe strane međusobno dogovorile da ne otkrivaju detalje prenosa vlasničkog udela“, preneo je N1.

Generalni direktor Ringier Grupe Mark Valder izjavio je da su uvereni „da NIN pod vođstvom Jelene Drakulić Petrović ima budućnost koja obećava“.

„Svojim dugogodišnjim uspešnim iskustvom u medijskom poslovanju, ona će nastaviti uspešan razvoj renomiranog NIN-a“, dodao je Valder.

Jelena Drakulić Petrović je kazala da „fokus ostaje na uspešnom profesionalnom poslovanju Ringier Serbia“.

„Čast mi je da preuzmem NIN – respektabilni list za politička, društvena i kulturna pitanja, posle 20 godina profesionalnog angažmana u okviru Ringiera. Nastavljamo da negujemo nezavisnost, poverenje i informisanost sa kritičkim osvrtom na društveno-političke događaje. Moj fokus i dalje ostaje na uspešnom profesionalnom poslovanju Ringier Serbia, koji ove godine obeležava 27 godina u našoj zemlji“, rekla je Drakulić Petrović, generalna direktorka Ringier Serbia i novi vlasnik NIN-a.

NIN (Nedeljne informativne novine), najstarije su nedeljne novine na Balkanu koje je osnovala grupa intelektualaca 26. januara 1935. godine.

Bile su u vlasništvu Ringiera od 2009. godine.

Ovaj nedeljnik je uspostavio 1954. godine i nagradu za roman godine, koja se dodeljuje najplodnijim piscima.

*Tekst je dopunjen u ponedeljak, 28. septembra, u 12:23 časova, naknadno objavljenom izjavom MIlana Ćulibrka i saopštenjem kompanije.  

Ministarstvo kulture će čitati raznovrsniju štampu od MSP-a

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.