Srbija

14.09.2016. 15:59

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Održan prvi sastanak mreže građevinskih inspektora

Srbija

14.09.2016. 15:59

U Beogradu je, u Sava centru, danas održan prvi sastanak mreže građevinskih inspektora Stalne konferencije gradova i opština. 

Đorđe Staničić, generalni sekretar SKGO, rekao je da ova mreža treba da omogući okupljanje ljudi koji se bave ovim poslom. 

„Kroz mrežu želimo da pokažemo da razumemo potrebe i zahtev članstva da se okuplja po nekim važnim temama“, objasnio je Staničić.

Klara Danilović, sekretar Odbora SKGO za urbanizam, stanovanje i izgradnju istakla je da je misija SKGO osposobljavanje lokalnih samouprava za ispunjavanje zadataka koji se pred njih postavljaju.

Ona je istakla da posao građevinskih inspektora nije lak jer je jedan od najodgovornijih poslova u opštinskoj upravi.

„Oni su zaduženi da vrše nadzor nad primenom zakona o planiranju, a Zakon o planiranju i izgradnji menjao se u poslednjih 15 godina šest puta“, objasnila je Danilović.

Ona je rekla i da podrška vlasti lokalnoj samoupravi nije dovoljna, zbog toga se formira mreža građevinskih inspektora kao vrsta međusobne ispomoći.

Svetlana Brujić Marković, rukovodilac građevinske inspekcije, GO Zvezdara rekla je da će mreža građevinske inspekcije pomoći u komunikaciji zaposlenih u lokalnoj samoupravi.

„Ovo će biti organizovanija komunikacija gde ćemo svi moći da dobijamo informacije koje međusobno razmenjujemo“, istakla je Brujić Marković.

Pomoćnica ministra Darinka Đuran rekla je da ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastruktrure neprekidno stavlja akcenat na saradnju sa svim jedinicama lokalne samouprave.

„Bez saradnje sa jedinicama lokalne samouprave ne možemo očekivati nikakve efekte“, objasnila je Đuran.

Ona je istakla i da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture pokrenulo saradnju sa svim građeviniskim inspektorima u Republici Srbiji.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.