Srbija

19.09.2016. 13:12

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Dejan Pešić novi je generalni direktor MegiGroup sistema

Srbija

19.09.2016. 13:12

MediGroup, vodeći privatni zdravstveni sistem, koji na 10 lokacija obavi više od pola miliona procedura godišnje dobio je novog generalnog direktora, Dejana Pešića, saopšteno je iz te ustanove.

Sa oko 400 hiljada pacijenata godišnje i do sada uloženih 40 miliona evra u opremu, edukaciju zaposlenih i vrhunski nivo usluge za pacijente, MediGroup pretenduje da postane vodeći nacionalni provajder zdravstvenih usluga, najavio je novi direktor.

 „Imamo dve specijalizovane ustanove: Specijalnu bolnicu sa porodilištem Jevremova i najbolju oftalmološku kliniku u regionu Miloš kliniku, Opštu bolnicu MediGroup u kojoj se obavljaju sve vrste dijagnostičkih i hirurških procedura od kojih su neke izuzetno retke, do mreže šest domova zdravlja na teritoriji najbrojnijih opština u Beogradu. Plan nam je da mrežu proširimo i po Srbiji i da postanemo vodeći privatni nacionalni provajder“, rekao je Pešić ističući da MediGroup u budućnosti vidi kao sinonim za kvalitet i prvi izbor građana u pogledu prevencije, lečenja, nege, ali istovremeno i pouzdanog partnera državnim i gradskim strukturama.

On je dodao i da je neophodno produbljivanje partnerstva i iznalaženje sinergije između privatnog i javnog sektora zdravstva radi unapređenja zdravlja nacije, usaglašavanja sa sistemima evropskog zakonodavstva i postizanja efikasnosti u lečenju.

„Ne vidimo nikakve prepreke za ovo partnerstvo jer je privatni sektor jaka podrška državnom“, kazao je Pešić.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.