Priče i analize

29.08.2016. 14:07

Washington Post

Autor: Nova Ekonomija

Od koga direktor Applea traži savete?

tim%20kuk

Tim Kuk je možda na čelu jedne od najvećih kompanija na svetu, ali ni njemu nije strano da s vremena na vreme potraži savet iskusnijih i pametnijih od njega samog. 

U intervjuu za Washington Post otkrio je da puno saveta dobija unutar Applea, ali da ima i svoju listu ljudi iz politike i poslovnog sveta na koju se oslanjao za savet u proteklim godinama. 

„Mislim da je za direktora važno ne samo da sluša različita mišljenja, već i da ih traži. Ako ne, brzo postajete izolovani i živite u svojevrsnoj eho-komori“, rekao je Kuk. 

No, dodao je i da nije uvek slušao te savete.

Voren Bafet

voren%20bafet

Od Bafeta je tražio za savet kada je razmatrao hoće li deoničarima dati dividende, što su počeli da čine 2012. godine. Mislio je da će Bafet biti nepristran po ovom pitanju i prirodan izbor, s obzirom na veliko iskustvo u investicijama.

Bil Klinton

bil%20klinton

Appleov direktor je hteo da bude spreman pre saslušanja u Senatu 2013. o izbegavanju plaćanja poreza, pa je nazvao bivšeg predsednika kao čoveka koji zna puno o politici. Klintona je upoznao preko političkih veza. 

Lojd Blankfein

lojd%20blankfein

Šefa Goldman Sachsa zvao je takođe u vezi sa saslušanjem u Senatu jer je to bio čovek kojeg poznaje i mislio je da će biti iskren sa njim. Osim toga, imao je i iskustva u sličnim situacijama. 

Loren Pauel Džobs

loren%20dzobs

Udovicu Stiva Džobsa takođe je zvao pre saslušanja jer je ona bila osoba koja ga dobro poznaje, ali duboko poznaje i Apple, rekao je Kuk.

Anderson Kuper

anderson%20cooper

Appleov šef je pre dve godine javno istupio i rekao da je homoseksualac, a pre eseja u Bloomberg Businessweeku razgovarao je sa velikim brojem ljudi. Među njima je bio i CNN-ov voditelj Anderson Kuper. Kuk je izjavio da mu se svidro način na koji je on objavio da je homoseksualac. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.