Srbija

22.09.2016. 11:57

Autor: Nova Ekonomija

Putnici BG voza će ubuduće morati da overe kartu da bi ušli na peron

Srbija

22.09.2016. 11:57

Rampe na ulazu u pojedine železničke stanice u Beogradu počele su da rade, pa će tako putnici ubuduće morati da „se validiraju“ pre nego što uđu u voz.

Inače, „BG voz“ dnevno koristi oko 40.000 ljudi, među kojima mnogi nisu imali karte, jer su u kompozicijama validatori polomljeni, a kontrole nema, pišu Večernje novosti.

Na stanici kod Pančevačkog mosta kontrolori stoje iza rampe. Uvođenjem pomenutih izmena posao će im biti znatno olakšan. Naime, pre nego što uđe u stanični prostor putnik mora da prisloni kartu na validator nakon čega može da uđe na peron i ukrca se u voz. 

Neki putnici tvrde da je postavljanje rampi i olakšavanje posla kontrolorima pogrešno iz više razloga. Putnici se najviše žale na kvalitet usluge, ali i na cenu karte za koju kažu da je neprimerena uslovima vožnje. 

„Ovo je stvarno nečuveno. Ne mogu da verujem da moram da validiram kartu, a nisam ni ušla u voz“, kaže Jovana Stojanović, studentkinja i dodaje: 

„Pogledajte samo na šta nam liče vozovi, zašto da platim da sedim u prljavom vagodu koji je pritom potpuno išaran? Vozim se svakog dana“ kaže ona. 

Ubuduće, stajališta Vukov spomenik, Karađorđev park i Pančevački most funkcionisaće kao metro-stanice, pa putnici „BG voza“, hteli ili ne hteli, moraju da imaju validiranu katru kako bi ušli na peron.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.