Srbija

22.09.2016. 12:03

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Ruk: Ekonomski odnosi Srbije i Austrije odlični

Srbija

22.09.2016. 12:03

Predsednik Privredne komore Beča Valter Ruk izjavio je danas u Beogradu da su ekonomski odnosi Srbije i Austrije odlični i podsetio da su dve zemlje veoma bliske, te da je Srbija uvek bila odlična partner Austriji.

On je, nakon razgovora u Privrednoj komori Srbije, kao primer takve saradnje pomenuo otvaranje Rajfajzen banke u Srbiji, koja je naišla na odličan prijem kod građana.

„Imamo odlične ekonomske odnose i zato sam ovde na čelu velike privredne delegacije“, rekao je Ruk, dodajući da je u Beograd doveo 22 privrednika iz Bečam, a njihov je cilj da ispitaju mogućnosti za investicije.

Kako je naveo, veoma interesantan sektor u bliskoj budućnosti biće takozvane zelene tehnologije, posebno kada je reč o solarnoj energiji i obnovljivim izvorima energije.

U delegaciji su, pomenuo je, i predstavnici firme Frekventis, koja trenutno konkretizuje projekat u Srbiji.

Podsetivši na dobru saradnju sa PKS, Ruk je pohvalio što od 1. januara srpska komora uvodi obavezno članstvo po uzoru na takvu austrijsku instituciju.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.