Srbija

24.09.2016. 18:29

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Dodeljene nagrade pobednicima EU foto konkursa Budi eko-mobilan

Srbija

24.09.2016. 18:29

Pobednicima EU foto konkursa Budi eko-mobilan, koji su organizovali Delegacija EU u Srbiji i EU info centar, danas su uručene nagrade na prigodnoj svečanosti održanoj u beogradskom parku Tašmajdan. 

 Na foto konkursu koji je trajao od 1. avgusta do 12. septembra, a čiji je cilj bio promocija urbane mobilnosti i alternativnih načina prevoza, dodeljeno je šest nagrada – po tri u dve kategorije – učenici i vlasnici kućnih ljubimaca.

Odluku o najboljima doneli su najpre građani glasanjem na Fejsbuk stranici EU info centra, a potom i stručni žiri koji su činili po jedan predstavnik Delegacije EU u Srbiji, Sekretarijata za saobraćaj Grada Beograda, GSP Beograd i EU info centra.

 Nagrade su pobednicima uručili šef sektora Delegacije EU Rihard Maša i šefica Službe za medijski nastup JKP GSP Beograd Srbobranka Ubiparipović.

 U kategoriji osnovaca i srednjoškolaca, prvu nagradu – bicikl – dobila je Sandra Grbić, učenica  Gimnazije Pivo Karamatijević u Novoj Varoši. Drugu nagradu – rolere – osvojila je Nataša Cvetkovski, učenica  Osnovne škole Jovan Mikić u Subotici, dok je trotinet, kao treću nagradu, dobila Danica Stanković, učenica OŠ Dimitrije Todorović Kaplar u Knjaževcu.

 U kategoriji vlasnika kućnih ljubimaca, prvu nagradu – hranu za kućne ljubimce u dinarskoj protivvrednosti od 120 evra – dobila je Ivana Đokić iz Zaječara. Drugu nagradu – opremu za kućne ljubimce – dobila je Ana Sarač iz  Beograda. Treća nagrada, takođe oprema za kućne ljubimce, pripala je Jeleni Mladenović iz Niša.

 Osim pobedničkih, žiri je izabrao još osam fotografija koje na poseban način govore o temi Budi eko-mobilan: te fotografije postavljene su na jedan KT-4 tramvaj koji će narednih meseci u svakodnevnoj vožnji podsećati Beograđane na potrebu zaštite životne sredine.

 Fotografije će građani moći da  vide i u EU info centru u Beogradu na adresi Kralja Milana 7, gde će biti izložene 23 najbolje fotografije od 117 koliko je pristiglo na konkurs.

 Dodelom nagrada okončana je kampanja Evropa za zelenu Srbiju, u okviru koje je foto konkurs bio organizovan.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.