Srbija

26.09.2016. 16:53

Autor: Nova Ekonomija

Stiže podrška protestima Ne da(vi)mo Beograd iz 10 gradova Srbije

Srbija

26.09.2016. 16:53

Na protestu inicijative Ne da(vi)mo Beograd pod sloganom „Nema straha, nema predaje“ koji će se održati u četvrtak 29. septembra ispred Skupštine grada Beograda organizovano će se pridružiti grupe građana i organizacije iz Subotice, Mladenovca, Novog Sada, Zrenjanina, Bora, Šapca, Kraljeva, Prijepolja, Požege i Niša i pomoći da se suprotstavimo nameri vlasti da novim lažima i podmetačinama zataška odgovornost gradskih i policijskih čelnika za fantomska rušenja u Savamali, saopšteno je iz Inicijative Ne da(vi)mo Beograd.

Oni su podsetili da je Beograd na vodi proglašen za projekat od nacionalnog značaja samo mesec dana posle katastrofalnih poplava koje su zadesile Srbiju i region 2014. godine. 

„Građane i građanke Srbije niko nikada nije pitao šta misle o ovom projektu koji svi finansiramo iz budžeta Republike Srbije, niti je vođena diskusija o pravcima razvoja naših gradova. Da li je nacionalni značaj da svi građani imaju pijaću vodu, zdravstvo i školstvo po meri čoveka, pristojnu infrastrukturu do svakog sela ili je to pak izgradnja ekskluzivong stanovanja, šoping mola i kule u Beogradu?“, navodi se u saopštenju.

Oni dodaju da građani i građanke Srbije ne žele da im se vlast ruga ignorišući mnogobrojne zahteve da se ovaj projekat obustavi, da se počinioci noćnog rušenja i suspenzije pravne države u Hercegovačkoj ulici kazne, kao i da odgovorni nosioci javne vlasti odgovaraju. 

„Zato 29. septembra na protestu Nema straha, nema predaje u Beogradu će nam se pridružiti Beli – Samo jako iz Mladenovca, Lokalni front iz Kraljeva, Udruženje predsednika skupština stanara iz Niša, Vojvođanski građanski centar i Podrži RTV iz Novog Sada, PAOR iz Zrenjanina, Kombinart iz Šapca, i grupe iz Subotice, Bora, Prijepolja i Požege, kako bi pružile podršku Inicijativi Ne da(vi)mo Beograd u naporima da se istera na čistac bahato ponašanje političara i njihovih maskiranih pomagača“, saopšteno je iz građanske inicijative Ne davimo Beograd.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.