Svet

28.09.2016. 13:24

Autor: Nova Ekonomija

Novo IT rešenje koje štiti mala i srednja preduzeća od rastućih pretnji

Svet

28.09.2016. 13:24

Čak 65 odsto ciljanih napada usmereno je na mala i srednja preduzeća sa ciljem da se ukradu poverljivi podaci o klijentima zarad finansijske dobiti.

Korporacija Symantec, globalni lider u domenu sajber bezbednosti, predstavila je Symantec Endpoint Protection Cloud, novo rešenje za mala i srednja preduzeća (MSP) kojim ih štiti od ciljanih napada i ucenjivačkog softvera. Prema najnovijim istraživanjima objavljenim u izveštaju Symantec Internet Security Threat Report, čak 65 odsto svih ciljanih napada na MSP-ove u 2015. godini pokrenuto je da bi se ukrale vredne kompanijske informacije.

Symantec Endpoint Protection Cloud obezbeđuje vlasnicima MSP-ova zaštitu iz enterprajs klase u sklopu rešenja koje se može instalirati i podesiti za manje od pet minuta, a sa kojim mogu raditi zaposleni sa opštim IT znanjima.

Ovo rešenje je usmereno ka organizacijama sa manje od 1.000 zaposlenih koje traže efektivan način da zaštite kompanijske i lične uređaje povezane na korporativne mreže.

Gartner je ukazao na to da će do 2018. godine, čak 95 odsto globalnih kompanija imati efektivno istovremeno primenjene planove Izaberite sami svoj uređaj (Choose Your Own Device, CYOD) i formalni Donesite svoj uređaj (Bring Your Own Device, BYOD). To bi dovelo do velikog porasta novih uređaja i predstavljalo bi rastući pritisak na kompanije sa ograničenim IT resursima.

„Napadačima nisu meta samo kompanije sa liste Fortune 500. Vlasnici malih i srednjih preduzeća bi morali da usvoje iste mere opreza u vezi sa naprednim napadima i da instaliraju iste moderne odbrambene mogućnosti kao velike korporacije, na primer mašinsko učenje, ne bi li zaštitili svoje poslovanje“, rekao je Džaved Hasan, potpredsednik inženjeringa u korporaciji Symantec.

On je dodao da sa Symantec Endpoint Protection Cloud rešenjem pružaju, na tehnologiji oblaka zasnovana rešenja sa svim mogućnostima neophodnim da se zaštite informacije njihovih MSP klijenata, bez previskog pritiska na ionako preopterećena IT odeljenja.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.