Srbija

28.09.2016. 13:28

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Stefanović: Tražiću od OEBS-a da objasni zašto se meša u unutrašnje stvari Srbije

Srbija

28.09.2016. 13:28

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je povodom ocena predstavnika OEBS-a o slučaju Savamala da će od te organizacije tražiti objašnjenje zašto se „grubo meša u unutrašnje stvari Srbije“.

„Veoma sam neprijatno iznenađen i tražiću objašnjenje da li je to zvanični stav OEBS-a, a ako nije tražiću izvinjenje i demant“, rekao je Stefanović komentarišući izjavu predstavnika OEBS-a da bi postupanje policije u slučaju Savamala u aprilu trebalo da brine sve građane.

Viši savetnik pri OEBS-u u Srbiji, Mauricio Salustro, rekao je na radionici posvećenoj kontroli rada policije da „postoje neoborivi dokazi da je postupanje policije bilo namerno i planirano“.

„Da ostavimo po strani šta su uradili kriminalci te noći, ali problem je šta je policija uradila, odnosno, šta policija nije uradila. Ako pročitate taj izveštaj i ako je tačno to što piše – postoje neoborivi dokazi da je postupanje policije namerno, ne samo namerno nego i planirano na veoma visokom nivou jer u suprotnom ne bi bilo moguće“, rekao je Salustro.

Stefanović kaže da je iznenađen jer se na taj način OEBS brutalno umešao u unutrašnje stvari Srbije na način da ne poštuje ni tužilačku istragu ni sudski postupak koji nije okončan. Dodao je da će posle dobijanja odgovora od OEBS-a uputiti zvaničan dopis predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučić šta su naredni koraci MUP-a.

Upitan da prokomentariše zašto MUP nije dostavio izveštaj unutrašnje kontrole ombudsmanu u vezi sa Savamalom, Stefanović je kazao da će MUP taj izveštaj dostaviti Tužilaštvu, a oni neka dalje postupaju kako misle da treba.

„Mi ombudsmanu dostavljamo sve što traži, ali on nema prava da se meša u istragu“, rekao je Stefanović.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.