Srbija

29.09.2016. 09:19

Autor: Nova Ekonomija

Projekat ‘Diversity is Super-City’ završava se u subotu performansom i konferencijom

Srbija

29.09.2016. 09:19

Regionalni performans sa konferencijom „Raznoliki gradovi-srećnije društvo“ u organizaciji Regionalne akcije za umetnost, kulturu i unapređenje zdravlja – REACH biće održan u subotu 01. oktobra 2016. godine sa početkom od 12 časova u Eko-centru Radulovački, ulica Mitropolita Stratimirovića 5 u Sremskim Karlovcima.

Regionalni performans i konferencija predstavljaju završnu aktivnost projekta „Diversity is Super-City!“ koji obuhvata osmodnevni rezidencijalni boravak 18 mladih umetnika iz Albanije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Srbije, Rumunije, Bugarske, Italije i Hrvatske u inspirativnom Ekološkom centru Radulovački.

Umetnici će tokom rezidencije raditi na kulturološkim različitostima istražujući različite jezike i kulture kroz pozorišne metodologije, performans i interkulturalni dijalog. 

Poslednjeg dana oni će izvesti performans i time ujedno svečano otvoriti konferenciju Raznoliki gradovi – srećnije društvo. Konferencija će biti mesto za otvoreni interaktivni dijalog na kome će govornici i učesnici iz Srbije i regiona imati priliku da razmene mišljenja i iskustva o pravima, uključivanju i poboljšanju položaja pripadnika nacionalnih manjina u društvu. 

Događaj će uključiti i spojiti predstavnike različitih segmenata društva, vladinih i evropskih institucija, eksperte, kulturni, biznis i civilni sektor i biće otvorena za javnost. 

„Ovaj projekat predstavlja nastavak istraživanja o važnosti inkluzije nacionalnih manjina u društveni, kulturni i ekonomski život Srbije i regiona koji smo uspešno započeli i realizovali 2014. godine u okviru projekta ‘Minority Inclusion shouldn’t be Illusion’ – ‘Inkluzija manjina ne treba biti iluzija'“, saopšteno je iz organizacije RICH.

Projekat „Diversity is Super-City!“ je podržan od strane Centralne evropske inicijative – CEI, Misija OEBS-a u Srbiji i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Svi koji žele da se prijave na ovaj događaj treba da pošalju ime, prezime, naziv institucije/organizacije/kompanije, kontakt email, kao i broj telefona na mejl koordinatorke projekta Milene Todorović, milena.todorovic@reach.org.rs do 29. septembra 2016. godine.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.